Arınç'tan holigan milletvekillerine kınama...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2005 20:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Bülent Arınç, bir futbolcuya kızarak, şişe atmanın ve bunu adeta kahraman edasıyla sahiplenmenin çok yanlış olduğunu belirterek, "Arkadaşlarımızı bu davranışları nedeniyle kınıyorum. Hiçbir olay böyle bir davranışa hak verdirmez" dedi.

Arınç, sporda şike, şiddet ve haksız rekabetin önlenmesi ve buna yönelik alınacak önlemler konusunda, AK Parti Ankara Milletvekili Haluk İpek başkanlığında komisyon oluşturulduğunu, komisyonun önemli bir çalışma yaptığını anlattı. Komisyon raporunu incelediğini, burada güzel tespitler yapıldığını belirten Arınç, raporda, maddi ihtiyaçların giderilmesinden, sporda eğitimin nasıl sağlanılacağına kadar birçok önlemin öngörüldüğünü söyledi.

Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi bunları düşünen, bunları konuşan ve araştıran bir Meclis'ten bazı milletvekillerimizin olumsuz davranışlarda bulunması, gerçekten beni çok üzüyor.

Meclis'in, milletvekillerinin saygınlığına çok önem veriyorum. Çünkü milletvekili, milletin vekili, onun egemenliğinin temsilcisi, Meclisimiz de milletin meclisi ve demokrasinin kalbi olarak, saygın olmalı ki demokrasimiz güçlesin."

Arınç, Denizli'de oynanan maçta bir futbolcunun ayağının kırıldığını anımsatarak, şöyle konuştu:

"Buna tepki olarak bağıranlar, slogan atanlar, bazı el kol hareketleri olur. Maalesef bir milletvekilimizin, bununla da yetinmeyip, elindeki bir pet şişeyi o olayı yapan futbolcuya isabet edecek şekilde atması, diğer bazı milletvekillerinin de teşvik etmeleri ve daha sonrasında bu olayı savunmaları fevkalade yanlış ve üzücüdür."

Hakeme fiili tecavüzden bahsedilen Mardin'deki maça da değinen Arınç, "Arkadaşımızı davet ettim, bilgi aldım. Açık yüreklilik ve samimiyetle, hakeme yanlış davranışının olduğunu ancak Türk bayrağına karşı bir hakaret veya aşağılayıcı davranışının bulunmadığını anlattı" diye konuştu.

TBMM İç Tüzüğü'nün yenilenmesi gerektiğini söyleyen Arınç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yeni bir madde koyacağız. O maddede etik kurul oluşturuyoruz. Etik Kurul, milletvekillerimizin kanunen suç sayılmasa bile, toplum içindeki davranışları ve toplumda infial meydana getiren, tutum, davranış ve sözleri nedeniyle etik kurulumuz bir inceleme yaparak, milletvekili hakkında disiplin cezası verebilecek ve bunu topluma ilan edecek. Kasım ve Aralık'ta içtüzük değişikliğinin gerçekleşmesi için gayret sarf edeceğim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber