Anne ile kızından ağaç eylemi

Amasya'da sel deresi kenarındaki ağaçların sökülmesine tepki gösteren anne ile kızı, iş makinelerinin karşısında eylem yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2012 21:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Taşkın Koordinasyon Kurulu'nun aldığı karar gereği il merkezindeki Savadiye Deresi kenarındaki ağaçları sökmeye başlayan belediye ekipleri, 3 çocuk annesi Emine Akyel ile kızı Merve'nin beklenmedik direnişiyle karşılaştı. Polislerin, zabıta ekiplerinin ve mahalle muhtarının durumu anlatmasına aldırış etmeyen Emine Akyel, yakın akrabası olan zabıta çavuşunun çabalarından da ikna olmayıp, alınan karar belgesinin kendisine getirilmesini istedi.

Duruma tepki gösteren Tema İl Temsilcisi Fazlı Özveren, başka bir toplantısı olduğu için olay yerinden ayrıldı. Diğer mahalle sakinlerinin de sökülen ağaçların dallarını baltayla doğramaya çalıştığı görüldü. Evlerinin karşısındaki ceviz ağacın önünde yaklaşık yarım saat süreyle bekleyen anne ile kızı, karar belgesinin getirilmesi üzerine eyleme son verdi.

Ağaçların sökümüne ekipleri tarafından devam edilirken, mahalle muhtarı Sadık Özler de ağaçların dere kenarındaki duvara ve yola zarar verdiği için kaldırıldığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber