AES Başkanı: Öğretmenlerin de istedikleri kıyafetle derse girmesini istiyoruz

Aktif Eğitimciler Sendikası (AES) Genel Başkanı Osman Bahçe, okullarda öğrencilere getirilen kılık kıyafet serbestliğinin ardından öğretmenlerin de istedikleri kıyafetle derse girmesini istediklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2012 10:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genel Başkan Bahçe, AES olarak anayasal haklardan olan din ve vicdan hürriyetinin insani ölçülerde ve dünya standartlarında uygulanmasını istediklerini kaydetti. Bahçe, "Öğrencilerin kılık kıyafet yönetmeliğinde ucunu gördüğümüz ve başlangıç olarak kabul etmek istediğimiz uygulamadan sonra, öğretmenlerimizde de inançlarıyla mesleği arasında tercih yapmak zorunda kalmayacağı, arzu ettikleri kıyafetleriyle derse girebilecekleri, devlet dairelerinde vazifelerini icra edebilecekleri demokratik özgürlük ortamlarını istiyor ve herkes adına bekliyoruz." dedi.

'DOĞUDA GÖREV YAPAN ÖĞRETMENLERE EKONOMİK AYRICALIKLAR TANINMALI'

Doğu bölgelerinde görev yapan öğretmenlere ekonomik olarak ayrıcalıklar verilmesi beklediklerini de ifade eden AES Genel Başkanı Bahçe, "Ülkemizin mahrumiyet bölgelerinde görev yapan öğretmenlerimizin, büyükşehirlerde görev yapanlara göre ayrıcalıklara sahip olması gerektiğini düşünüyoruz. Doğu'da, Güneydoğu'da ve özellikle ücra köylerde öğretmen problemi yaşanıyor. Gelen öğretmenler, bir an önce batıya gitmenin telaşı içinde. Oralardaki öğrencilerimizin eğitim hakkının elinden alınmaması için öğretmenlere ekonomik ayrıcalıklar sağlanmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber