Polis şefine 'zorla bağış' yüzünden dava

Haber Giriş : 20 Ekim 2005 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çanakkale Emniyet Müdürü Orhan Okur hakkında, Diyarbakır'da görevli olduğu dönemde valilik onayı olmadan kurduğu dernek aracılığıyla polislerin maaşından kestiği paraları, derneğin amaçları dışında kullandığı iddiasıyla iki yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Başsavcılığın hazırladığı iddianameye göre Okur, öldürülen emniyet bekçisi Abbas Yoldaş ile sağlık sorunları nedeniyle ölen polisler Yusuf Emen ve Mehmet Aksoylu için, valilik izni olmadan personel maaşından kesinti yaptırdı. Yardım yapmak istemeyen polislerin dilekçeyle başvurması halinde ücretinin geri ödeneceği belirtilerek, toplam 93 bin 790 YTL yardım toplandı.

Yardımcıları uyardı
Okur, yapılan yardımlardan sonra kalan 24 bin 906 YTL'yi Ziraat Bankası Şubesi'ne aktardı. Daha sonra paranın 20 bin YTL'sinin tutanakla kurduğu Diyarbakır Huzur ve Güvenliğine Destek Derneği'ne ait hesaba aktarılmasını istedi. Emniyet Müdür Yardımcıları Hüseyin Ürey ve Servet Sarıkaya, bunun kanuna aykırı olduğunu söyledi, ancak Okur aktarımda ısrar etti. O dönem yapılan harcamalar bu paradan karşılandı.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber