Karayolları, bölünmüş yol çalışmalarında önemli mesafe aldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2012 12:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karayolları Erzurum Bölge Müdürü Şenol Altıok, yıl içerisinde yapımına başlanan 70 kilometrelik bölünmüş yol (duble) çalışmalarının 30 kilometrelik kısmının tamamlandığını açıkladı.

Sorumluluk bölgelerindeki 2 bin 200 kilometrelik kara yolu ağının bin 33 kilometresinin bölünmüş yol olarak ulaşım ve taşımacılığa açıldığını belirten Karayolları Bölge Müdürü Şenol Altıok, söz konusu çalışmaların devam ettiğini söyledi. Türkiye'de en fazla ve en hızlı duble yol çalışmalarına imza attıklarını belirten Altıok, zorlu iklim ve coğrafi şartlara rağmen bölünmüş yol yapımında ülke sıralamasında ilk 4'e girdiklerini kaydetti.

Erzurum- Bingöl kara yolunun Çirişli bölgesindeki 80 kilometrelik bölünmüş yol çalışmasının tamamlandığını belirten Altıok, 2012 yılı hedeflerini gerçekleştirdiklerini anlattı. Bölünmüş yolların hizmete açılmasıyla kara yolu taşımacılık ve ulaşımında kalitenin yakalandığını belirten Bölge Müdürü Altıok, yol kusurlarına bağlı ölümlü ve yaralamalı trafik kazası sayısında da önemli düşüşlerin yaşandığına dikkat çekti. Geçen yıl sorumluluk bölgelerinde geçen yıl 757 km bölünmüş yolun tamamlandığına vurgu yapan Karayolları Bölge Müdürü, "Bölünmüş yol çalışmalarında iyi bir durumdayız. Zorlu iklim ve coğrafi şartlara rağmen bölünmüş yol çalışmalarında hedeflerimizi önemli ölçüde tutturduk. Bu yıl Erzurum'da 70 kilometre bölünmüş yol projemizin 30 kilometresi tamamlandı. Yıl sonuna kadar 40 kilometrenin de tamamlanmasını bekliyoruz." dedi.

Bölünmüş yıl çalışmalarından ayrı olarak sıcak bitüm (asfalt) çalışmalarını da bütün hızıyla yürüttüklerine vurgu yapan Şenol Altıok, Erzurum- Ağrı- Gürbulak, Diyadin ve Erzurum- Artvin kara yolunda da asfalt yol çalışmalarının tamamlandığını anlattı. Altıok, "Kara yollarımızda iyileştirme çalışmaları bu yıl başarı ile sonuçlandı. Bölünmüş yol olmayan yollarda bitüm asfalt çalışmalarında önemli mesafe katettik. Bu sezon yaklaşık 700 kilometrelik kara yolunda satıh kaplama çalışması gerçekleştirdik. Bu da bize 500 milyon liraya mal oldu." şeklinde konuştu. Şenol Altıok, ayrıca önceki yıllarda yapımına başlanan İspir- Yusufeli ve Erzurum- Tekman kara yollarının da kısmen tamamlandığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber