Vali ile İsadamının kavgasında son raunt

Haber Giriş : 20 Ekim 2005 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Valisi Muammer Güler, Kağıthane Deresi ıslah çalışmalarını yürüten Yıldız Endüstriyel Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldız'ın gönderdiği mektup üzerine ?kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret? iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Yıldız hakkında dört yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

KAVGA 8 YILDIR SÜRÜYOR

Vali Güler ile Ankara'nın ünlü işadamlarından Ali Yıldız'ı karşı karşıya getiren tartışma, Kağıthane Deresi ıslahı çalışmaları nedeniyle patlak verdi. Islah işini 2 trilyon 800 milyar lira keşif bedeli ile üstlenen Yıldız, çalışma için 1,5 trilyon lira harcadı. Ancak yetkililer ödenmesi gereken bu paranın 500 milyarını ödemeyince Yıldız, inşaatı yarım bırakarak dava açtı. Mahkeme, Yıldız'ı haklı bularak İstanbul Valiliği'ni faiziyle birlikte

1 trilyon 870 milyar lira ödemeye mahkum etti. Ali Yıldız, karar üzerine icraya başvurdu. Ancak valilik icraya itiraz etti. Bunun üzerine Yıldız, İstanbul Valisi Güler ile avukatı Mehmet

Bayraktar'a noter aracılığıyla mektup gönderdi.

Vali Güler'in mektup üzerine savcılığa başvurusunun ardıdnan Yıldız hakkında 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İşadamı Ali Yıldız, sözlerinin arkasında olduğunu belirterek, ?Eski Vali Erol Çakır ile Muammer Güler devleti 30-40 milyar lira zarara soktu. Defalarca sel tehlikesine dikkat çekmiştim? dedi.

iSTE ZEHiR GiBi MEKTUP

İŞadamI Yıldız, ?Size soruyorum cümlesiyle' başladığı zehir zemberek mektubunda şunları söyledi: ?Devleti trilyonlarca soktuğunuz zararı üzerinizden atarak birilerinin üzerine yıkma çabası içerisindesiniz. Mahkemeleri yanıltamayacağınız gibi hesap vermekten de kurtulamayacaksınız. Çırpınışınız nafiledir. Aklınızı başınıza almaya davet ediyorum. Burası Muz Cumhuriyeti veya İdi Amin'in yönettiği Uganda devleti değildir. Burası TC ve bir hukuk devletidir. Bu anlayış içerisinde vali ve avukatı olarak sizin peşinizi bırakacak değilim. Adalet önünde hesap vereceksiniz. Hiçbir suretle kaçamazsınız.? Yıldız, işin peşini bırakmayacağını ve AİHM'e kadar gideceğini söyledi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber