Meksikalı iş adamları Kahramanmaraş'ta tekstil fabrikalarını gezdi

Türkiye İş adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından İstanbul'da gerçekleştirilen Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü programı kapsamında Türkiye'ye gelen Meksikalı iş adamları Kahramanmaraş'ı ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2012 17:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hazır giyim, tekstil, deri ve ev tekstili sektöründe faaliyet gösteren Meksikalı 11 iş adamı, Kahramanmaraş'taki tekstil fabrikalarını gezdi. Yerli üreticilerden iplik üretimine yönelik fikir alışverişinde bulundu. Üretilen iplikleri inceleyen iş adamları geziden dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Meksikalı iş adamlarına fabrikayı tanıtan Çavuş Metal Sanayi ÇMS Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ökkeş Balsuyu, ?Fabrikada 4 iplik işleme ünitesiyle üretim yapıyoruz. Günlük 65 ton iplik üretim kapasitesine sahibiz.? dedi. Tarım, alüminyum ve enerji sektörlerinde de faaliyet gösterdiklerini aktaran Balsuyu, fabrikada 915 kişiye istihdam sağladıklarını belirtti.

Türk iş adamlarının kendilerine gösterdiği ilgiden dolayı memnuniyetlerini dile getiren Meksikalı iş adamları ise ülkelerinde 400 tekstil işletmesinin bulunduğunu söyledi. İş adamları, Mexico ve Bangladeş'den kumaş aldıklarını anlatarak, ?Türkiye'deki tekstil sanayinde faaliyet gösteren fabrikaları görmek için bu geziye katıldık. Biz Meksikalı tekstilciler olarak iyi bir tedarikçi arayışı içindeyiz. Şartlarda anlaşırsak Türk iş adamlarıyla ticaret yapabiliriz.? diye konuştu.

Meksika'nın Jalısco eyaleti eski Villa Hidalgo Belediyesi Başkanı Jose Soto Gonzalez'e Kahramanmaraş Lider İş Adamları Derneği (KALİDA) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bekir Sıdkı Kesim tarafından plaket verildi. Geziye katılan iş adamlarına Kahramanmaraş'a ait ceviz oyma sandık ve kırmızı pul biber hediye edildi. Gezi hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber