Şanlıurfalı 104 bayan, acı için yarıştı

Şanlıurfalı 104 bayan en güzel ?acı' için yarıştı. Şanlıurfa Belediyesi'nin düzenlediği en güzel ?Acımızı Arıyoruz' yarışmasına 104 bayan katıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2012 17:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

104 bayan evlerinde yaptığı isot için yarıştı. Yarışta birinci olan yarışmacı bin, ikinci 750, üçüncü ise 500 lira ile ödüllendirildi.

Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün düzenlediği isot yarışması ilginç karelere sahne oldu. Güzel acının ödüllendirdiği yarışmaya 104 yarışmacı katıldı. Yarışmacı bayanlar merakla sonuçların açıklanmasını beklerken jüri üyeleri ise yedikleri 104 yarışmacının isotları ile adeta isot komasına girdi.

Yarışma, Mutfak Müzesi'nde yapıldı. 19- 30 Kasım tarihleri arasında başvuruda bulunan her bayan 250 gram isot ile yarışmaya katıldı. Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe, "Gerçekten Şanlıurfa kültürü açısından apayrı bir yere sahip. Urfa denince akla çiğ köfte geliyor. İyi bir çiğ köfte yapılabilmesi için birçok özellikleri var. Eti var, isotu var bunların hepsinin özel olarak hazırlanması gerekiyor. En önemli unsurlardan olmazsa olmazı isottur. Maalesef bunlar da, Urfa dışında birçok yerde çiğ köfte yaptığını zannedenler var. Aslında en hakiki isot, acının en güzeli Urfa'da özel olarak sarfediliyor. 104 yarışmacı Urfa'nın en güzel isotu ile yarışmaya katılmış, biraz sonra jürimiz değerlendirecek. Urfa'nın en güzel acı isotunu, acının en tatlısını burada seçerek kültürün devamlılığına katkı sağlayacak. Tabiki biz bu kültürün devamlılığı açısından, yaygınlaşması açısından bu isot yetiştirenleri teşvik etme anlamında bu yarışmanın birinciye bin lira, ikinciye 750 lira, üçüncüye de 500 lira ödül düzenledik. İnanıyorum ki bu kültür devam ettiği sürece isot yarışmaları olacaktır. Dünyanın en güzel isotu Urfa'da olacaktır.? dedi.

Öte yandan geçen yıl ki yarışmada dereceye girenlerin yarışmaya dahil edilmediği yarışma ile Şanlıurfa'ya özgü isotun Türkiye'ye ve dünyaya tanıtılması amaçlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber