Yamanlar Koleji öğrencileri, köy çocuklarını sevindirdi

İzmir Yamanlar Koleji öğrencileri, Erzurum'un Çat ilçesindeki Kaplıca Köyü İlköğretim Okulu'nu 'kardeş okul' seçti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2012 18:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yamanlar Koleji öğrencileri, Kaplıca köyündeki arkadaşlarına hediye paketleri ve eğitim materyalleri gönderdi.

Yamanlar Koleji öğrencileri, Özel Aziziye Eğitim Kurumları aracılığıyla Çat'ın Kaplıca köyündeki ilköğretim çocuklarını sevindirdi.

Aziziye Eğitim Kurumları öğretmenlerinden Mehmet Katı, Yamanlar Işık Koleji öğretmenleri Erdal Selçuk ve Mithat Çakmak, İzmirli öğrencilerin hediye kolilerini, İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeki Taş ile Kaplıca köyüne götürdü.

Kaplıca Köyü İlköğretim Okulu idareci, öğretmen ve öğrencileri konukları çiçekle karşıladı. Daha sonra Yamanlar Koleji öğretmenlerinden Erdal Selçuk, içerisinde oyuncak, giyim malzemeleri ile eğitim materyallerinin bulunduğu hediye kolilerini dağıtılmak üzere okul idaresine teslim etti.

Çat ilçe Milli Eğitim Müdürü Zeki Taş, 'kardeş okul' kapsamında yaklaşık 2 bin kilometre uzaklıktan kendilerine hediye gönderen Yamanlar Işık Koleji öğrencilerine teşekkür etti.

Kardeşlik, birlik ve beraberlik duygusunun Anadolu coğrafyasının her yerinde aynı olduğunu dile getiren Taş, "İzmirdeki öğrenci kardeşlerimizin kendilerinden 2 bin kilometre uzaktaki bir köyde yaşayan kardeşlerini hatırlaması, onları hediyeler ile sevindirmesi çok güzel bir olay. Birliğimizin, bütünlüğümün ve dirliğimizin korunmasında, yaşatılmasında, 'kardeş okul' uygulamaları önemli yer tutmakta." diye konuştu.

Zeki Taş, programın sonunda günün anısına Yamanlar Işık Koleji öğretmenlerine birer plaket verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber