Türkçe konuşan işadamları, Manisalı işadamlarıyla biraraya geldi

TOBB tarafından her yıl düzenlenen Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'nın 16.'sı, Manisa'daki Spilos Otel'de yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2012 18:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

23 ülkeden gelen 45 işadamı, Manisalı işadamlarıyla ikili ticari görüşmelerde bulundu. Evsahipliğini Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Ticaret Borsası'nı birlikte yaptığı bir günlük programa MTSO Başkan Vekili Yaşar Coşkun ve Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap da katıldı.

Dışişleri Bakanlığı ile TOBB işbirliğiyle 2005 yılından beri Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'nın yapıldığını belirten Borsa Başkanı Özkasap, Manisa'nın son yıllarda ekonomi çevreleri tarafından yabancı sermayenin yatırım yapabileceği şehir olarak benimsendiğini dile getirdi. İlde hem çeşitli dallarda hem de tarım alanında sanayinin giderek geliştiğini söyledi. Manisa'nın yabancı sermayenin gözdesi haline geldiğini vurgulayan Özkasap, programa katılan yabancı işadamlarını yatırıma davet etti. MTSO Başkan Vekili Coşkun ise girişimcilik konusuna değindi. Dünyada ve özellikle Türkiye'de girişimciliğin büyük önem kazandığına dikkat çekerek, "Türkiye ekonomisi bugünlere, özel sektörümüzdeki büyümeyle geldi. Artık girişimcilik yüzyılında yaşıyoruz. Biliyorsunuz ki girişimcilik, zenginlik demek. Zenginleşmek için girişimci sayısını arttırmak, yeni ticaret kanalları yaratmak zorundayız. Bu ticaret kanallarını, Türk ve yabancı girişimciler birlikte yaratmak zorundadır. Türkiye dünyanın yükselen gücü olurken aynı dili konuşabiliyor olmamızı avantaja çevirmenin vaktinin geldiğine inanıyorum." dedi.

Daha sonra yabancı işadamları, ülkelerine özgü hediyeleri Coşkun ve Özkasap'a verdi. Programın ikinci bölümünde Balkanlar, Doğu Avrupa, Kafkasya, Ortadoğu, Orta Asya gibi bölgelerin ülkeleriyle Almanya ve Rusya'da gelen Türkçe konuşan işadamları, Manisalı meslekdaşlarıyla ikili iş görüşmeleri yaptı. Misafir heyet, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerden bulunduktan sonra şehirden ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber