AGİAD üyeleri, Eskişehir ve Bursa'ya iş gezisi düzenledi

Anadolu Sanayicileri ve İşadamları Derneği (AGİAD) üyeleri, Eskişehir ve Bursa'ya ticari ve kültürel gezi düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2012 19:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kırıkkale'nin üretim ve işgücü alanında önde gelen firmalarının yöneticileri ve temsilcilerinden oluşan 25 kişinin gezide, işletmeler gezilerek, firmaların çalışma disiplini, kurumsal kimlikleri, üretim ve pazarlama stratejileri incelendi.

İşadamları gezi kapsamında ilk olarak geldikleri Eskişehir'de, Eskişehir Sanayi Odası'nda (ESO) bilgilendirme toplantısına katıldı. Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Harun Karacan, işadamlarının ziyaretinde yaptığı konuşmada, oda olarak aktif çalıştıklarını ve üyelerinin tamamını ve iş alanlarını yakından takip ettiklerini kaydetti. Odada çalışan çaycı dâhil herkesin yabancı dil bildiğini ve kendisiyle çalışmanın zor olduğunu aktaran Karacan, "Hızımıza yetişemeyenler başka kurumlara geçiyor. Bizimle yorulmadan yola devam edecek insanlarla çalışıyoruz.? dedi.

ESO'daki toplantının ardından Sarar'ın fabrikasını gezen işadamları Sarar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar ile bir araya geldi. İlk işe başladıklarında sermayelerinin olmadığını söyleyen Sarar, ?Küçük 25 metre kare bir terzihanede başladım. Markalaşmak önemli. Buradan yüzlerce emekli olanlarımız var. Onlarla karşılaştığımda ?Ben sizin oradan emekli oldum' dediğinde ağlıyorum. İstikrar her sektörde önemlidir. Herkes önce kendi şehrine sahip çıkmalı ve şehrini markalaştırmalı.? diye konuştu.

Hisar fabrikasını da gezen işadamlarını Hisarlar Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Uğurlu makamında ağırladı. Uğurlu, insana ve çevreye değer verdiklerini ve çalışmalarını bu doğrultuda sürdürdüklerini dile getirdi.

Eskişehir programının ardından Bursa'ya geçen Kırıkkaleli işadamları Bursa İşadamları Derneği Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Ardından Durali Tekstil Fabrikası'nı gezen işadamları burada fabrikadaki teknolojik makineler hakkında bilgiler aldı. İşadamlarının Bursa programı, şehrin ilk vakıf üniversitesi olan Bursa Orhan Gazi Üniversitesi'nin ziyaret edilmesiyle son buldu.

Eskişehir ve Bursa gezisini değerlendiren AGİAD Başkan Vekili Fatih Sarı, ?Kırıkkale kabuğuna sığmayan bir enerjiye sahip. Dernek üyelerimiz ile birçok yurt içi ve yurt dışı gezileri tertip ediyoruz. Böylelikle bilgi birikimimizi artırma ve oralardaki yenilikleri ilimize taşımaya çalışıyoruz.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber