Yabancılar, Halk Eğitim kurslarında Türkçe öğreniyor

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan Türkçe kurslarına yerleşik 25 yabancı katılıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2012 19:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tamamı İngilizlerden oluşan kursiyerler, haftada 2 günlük eğitimle Türkçe konuşmayı öğreniyor. Kursa katılan yabancılar gündelik işlerinde zorlandıkları için Türkçe öğrendiklerini söylüyor.

Fethiye Halk Eğitim Merkezi 2012-2013 eğitim öğretim dönemine açtığı 108 kursla başladı. 2 bin 442 kursiyerin kayıt yaptırdığı kurslarda hemen her meslek dalında eğitim veriliyor. Direksiyon eğitimi, bilgisayar, İngilizce, KPSS ve dikiş nakış gibi klasikleşen kursların yanında merkezde ilçede yaşayan yerleşik yabancılar için Türkçe kursları da açıldı. Daha önce merkez öğretmenleri tarafından merkez dışında yapılan kurslar bu yıl Halk Eğitim Merkezi bünyesine dahil edildi. Bu değişiklikle birlikte yabancılar da Halk Eğitim Merkezi'nin kursiyerleri arasına girmiş oldu.

Kursta Türkçe kelimeler öğrenmeye başlayan İngiliz vatandaşı Stephanie Savanna, 5 yıldır Fethiye'de yaşadığını söylüyor. Bu süre zarfında sadece duyduklarıyla Türkçe öğrendiğini anlatan Savanna, dil bilgisi öğrenmek için kursa geldiğini belirtiyor. Kursa katılan bir başka İngiliz Sophie Karembeu da Fethiye'de yaşadığını, markette, hastanede, dolmuşta Türkçenin gerekli olduğunu açıklıyor. İnsanlarla daha kolay anlaşabilmek için Türkçe öğrendiğini dile getiren Karembeu, Türkçeyi kolay öğrendiğini sözlerine ekliyor.

İngilizce Öğretmeni Muammer Aslan, Halk Eğitim Merkezi'nde Türkçe kursu açabilmek için uzun zamandır mücadele ettiklerini, bu yıl bu hedeflerini gerçekleştirdiklerini söyledi. İlk olarak günlük hayatta kullanabilecekleri Türkçe'nin öğretildiğini ifade eden Aslan, ?Kursiyerlerimizin çoğu daha önce özel kurslara gidip Türkçe öğrenmeye çalışmışlar. Biz burada her şeyi sıfırdan alarak başlıyoruz. Onların öğrenme istekleri bizim işimizi daha da kolaylaştırıyor.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber