12 saat sonra iş makinesiyle kurtarıldılar

Helikopter gelemeyince iş makinesiyle kurtarıldılar

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2012 21:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesine bağlı Ahmetçe köyünde mahsur kalan 2 kişi, kurtarma helikopteri hava muhalefeti nedeniyle bölgeye ulaşamayınca, tam 12 saat sonra iş makinesiyle kurtarıldı.

Bayramiç ilçesinde sabah erken saatlerde başlayan sağanak yağış, akşam saatlerine kadar aralıksız sürdü. Yağış nedeniyle mahsur kalan vatandaşlar, arama kurtarma ekiplerinin gayretiyle kurtarılırken, Ahmetçe köyü yakınlarındaki 2 vatandaşa ulaşılamadı. Yetkililer, kurtarma çalışması için Başbakanlık ve Genelkurmay'dan helikopter talebinde bulundu. Ancak hava muhalefeti nedeniyle helikopter gönderilemedi.

Mahsur kalan 2 kişiye, kurtarma ekipleri 12 saat sonra ulaşabildi. Ahmetçe köyü yakınındaki bir kömür ocağında çalışan Mehmet Cengiz ve oğlu İrfan Cengiz, 4 saatlik çalışma sonrası kurtarıldı.

Yiğitler köyü yolu üzerinde bulunan Kurşak Çayı'nın taşması sonucu mahsur kalan Selahattin Özkan da, ekiplerin yoğun çalışmaları sonucu bot ile bulunduğu ağaçtan kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. İlçe merkezine 5 köyün ulaşımını sağlayan köprünün gövdesinde meydana gelen açılma sonucu yol ulaşıma kapandı. 8 köye ulaşımı sağlayan Yiğitler köprüsünde de Kurşak Çayı'nın taşması sonucu ulaşım sağlanamıyor.

MAHSUR KALAN 29 KİŞİ KURTARILDI

Çanakkale ve ilçelerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle çeşitli noktalarda mahsur kalan 29 kişi, ekiplerce kurtarıldı.

Çanakkale İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, gün boyunca çeşitli ilçe ve köylerde, yağış nedeniyle 29 kişinin mahsur kaldığını açıkladı. Açıklamaya göre; Bayramiç Yiğitler köyünde 5 kişi, Bayramiç Saçaklı-Ahmetçeli köyleri arasında 4 kişi, Ezine Aktepe köyü 1 kişi, Ezine Çınarköy'de 12 kişi, Ezine Geyikli beldesinde 1 kişi, Ezine Yenioba köyünde 3 kişi, Ezine Ahmetçeli köyünde 2 kişi, Biga Danişment köyünde 1 kişi yağış nedeniyle mahsur kaldı. Çanakkale Afet ve Acil durum Müdürlüğü arama ve kurtarma ekipleri, AKUT ekibi, LİDAM derneği, İlçe özel idaresi, İlçe belediye, DSİ ekipleri, Karayolları, Jandarma ve Sahil Güvenlik ile yapılan çalışmalar sonucu, mahsur kalan tüm vatandaşlar kurtarıldı.

Bayramiç'te mahsur kalan 5 kişiye ulaşmak için Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ile Boğaz ve Garnizon Komutanlığı'ndan helikopter talep edildiği, ancak olumsuz hava şartlarından dolayı helikopter desteği alınamadığı belirtildi. Bu 5 kişi, kara ekiplerince kurtarıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber