Yalova acil durumda tek numara uygulamasına geçiyor

Yalova'da bütün acil çağrıların tek numarada toplanmasına imkan sağlayacak olan 112 Acil Çağrı Merkezi'nin temeli törenle atıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2012 22:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yalova'da bugüne kadar farklı numaralar ve dağınık acil çağrı merkezlerinde verilen hizmet tek çatı ve tek numara altında toplanıyor. AB sürecinde Antalya ve Isparta'da pilot olarak hizmete giren uygulama Yalova'da da hayata geçiriliyor. Yalova Valiliği tarafından Çınarcık yolu üzerine yapılacak 112 Acil Çağrı Merkezi'nin temeli törenle atıldı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atilla Akoğuz, binanın teknik özellikleri ile ilgili bilgi verdi. 112 Acil Çağrı Merkezi binasının 3 milyon 312 TL'ye mal olacağını dile getiren Akoğuz, "112 Acil Çağrı Merkezi binası 8 bin 25 metre kare alan üzerine 3 katlı olarak inşa edilecek. Bodrumu ve zemini bin 560 metre kare, üst katı 907 metre kare olmak üzere toplam 4 bin 27 metre kare inşaat alanına sahip olacak. Ayrıca binanın yan tarafında acil durumlarda kullanılmak üzere bir helikopter pisti de yer alacak. Proje bedeli 4 milyon 700 TL olan bina 3 milyon 312 TL'ye ihale edildi. 2013 yılı Haziran ayında kaba inşaatı tamamlanacak. Hedefimiz acil numaraların tek çatı altında toplanıp tek noktadan yönlendirilmesini sağlamaktır" dedi.

Bu bina sayesinde çağrı merkezlerinin tek çatı altında toplanacağına dikkat çeken AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ise, "Bugün burada önemli bir hizmetin temel atma safhasını tamamlamış oluyoruz. Temenni ediyorum ki 2013 yılının sonunda da bu merkezin açılışını hep birlikte yapacağız. 10 yıldır bu ülkede halkın dönemi başladı. 10 yıldır bu ülkede milletin talepleri teker teker yerine gelmeye ve gerçekten ciddi mesafeler alınmaya başlandı. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışından yola çıkarak hizmet üretiyoruz. Acil çağrı merkezi hizmeti aslında ilimizde veriliyor. Ancak her birisi ayrı ayrı yerlerde ve olması gereken nitelikte değil. Bu hizmetlerin daha hızlı, modern verilmesi için burasını hayata geçiriyoruz. Hangi alanda hangi noksan varsa tespiti yapılıp Yalova'ya ve insanımıza yakışır hizmetleri birer birer hayata geçiriyoruz. Birileri de çıkıp Yalova sahipsiz diye sesleniyor. Yalova'da artık hizmet dönemi var. Kavga dönemi bitti. Bundan sonra Yalova'nın sahibi halkımızdır. Bizde onların hizmetkarı olarak ilimize ve halkımıza hizmet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Merkezin en üst teknoloji ile donatılacağına vurgu yapan Yalova Valisi Esengül Civelek, "İlimizde eğitim, sağlık, gençlik spor, sosyal politikalar, çevre ve şehircilik, İl Özel İdare olmak üzere pek çok alanda yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Bugün de İçişleri Bakanlığı'mızca valiliğimize tahsis edilen ödenek çerçevesinde 112 Acil Çağrı Merkezi'nin temelini atmaktan mutluluk duyuyorum. Ülkemizde yardım ve ihbarlar çeşitli kurumların acil yardım telefonlarına yapılıyor. Pek çok sayıda acil yardım telefonu olduğu için de zaman zaman aksaklıklarla karşılaşıyoruz. Özellikle karşılaşılan acil bir olay birkaç kurumu ilgilendiriyorsa hangi kurumun öncelikli olacağı ya da birkaç kurumu aynı anda arama gereği müdahalelerde aksamalara sebep olduğu gibi, zaman ve kaynak israfına da yol açıyor. Batı ülkelerinde acil hizmetler tek bir telefon aracılığı ile koordine ediliyor. Avrupa'da 112, Amerika'da 911 acil yardım hattıdır. Avrupa Birliği'ne uyum sürecinde ülkemiz tek acil numara çalışmasına başlamış ve bu konuda bakanlığımız Antalya ve Isparta'yı bu konuda pilot iller olarak belirlemiştir. Şimdi bu çalışmalar ülke genelinde yaygınlaştırılıyor. İnşa edilecek olan 112 Acil Çağrı Merkezi'nde tüm acil durum merkezlerinin yönetim merkezleri 7 gün 24 saat esasına göre hizmet verecekler. Bundan böyle Yalova'da tek acil durum telefonu da 112 olacak ve tüm acil durum çağrıları bu telefondan gerçekleşecektir. Merkez en üst seviyede teknoloji ile donatılacaktır. Ben 112 Acil Çağrı Merkezi'nin vatandaşlarımızın çağrılarına bundan böyle çok daha kısa sürede cevap vereceğine inanıyorum"

Konuşmaların ardından 112 Acil Çağrı Merkezi'nin temeline ilk harç açıldı. Vali Civelek, inşaatı üstlenen firmanın yetkilisinden binanın resmi teslim tarihinden daha önce bitirileceği sözünü aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber