Kocaoğlu, AB üyesi 15 ülkeden ekonomi editörleriyle buluştu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AB üyesi 15 ülkeden gelen ekonomi editörleri ile bir araya geldi, EXPO 2020 için "Diğer aday kentlere göre daha hazırlıklı ve deneyimliyiz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2012 10:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstekliyiz, başarmak inanç ve iradesindeyiz." dedi.

Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD), İzmir Avrupa Birliği Bilgi Merkezi ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu'nun ortaklaşa düzenlediği program kapsamında Birlik üyesi 15 ülkenin ekonomi editörlerinden oluşan heyet, Başkan Aziz Kocaoğlu ile bir araya geldi. Kocaoğlu, Tarihi Havagazı Fabrikası'ndaki yemekte konuk gazetecilere İzmir'in ekonomik gelişimi adına yerel yönetim olarak yaptıkları çalışmaları, şehrin kalkınmasına yönelik proje ve uygulamaları anlattı. Toplantıya ESİAD Başkanı Bülent Akgerman, ESİAD Yüksek İstişare Konsey Başkanı Kemal Çolakoğlu, İZKA Genel Sekreteri Ergüder Can ve ESİAD Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı.

İTALYAN GAZETECİNİN SORUSU

İtalya'nın Repubblica gazetesinden Marco Ansaldo'nun yönelttiği "EXPO 2015'te yarışı kaybettiniz. Ama 2020'ye adaysınız. İzmir'i şanslı görüyor musunuz?" şeklindeki sorusuna Kocaoğlu, "2015 için Milano ile yarıştık, maalesef ipi Milano göğüsledi. O sürecin değerlendirmesini yaptık. Şimdi 2020 için 5 kent yarışıyor. Biz kendimizi avantajlı görüyoruz. Hata yapmamak için de özveriyle çalışıyoruz. Kentin EXPO adaylığı sürecinde altyapı sorunlarını çözmesi gerekiyor. Hem merkezi yönetim, hem yerel yönetim bu konuda gerekli yatırımları yapıyor. Kent içi ulaşım sistemini geliştiriyoruz. Metro çok yakında EXPO'nun yapılacağı alana kadar gelecek. Tramvay projelerimiz de başlıyor. Diğer aday kentlere göre daha hazırlıklı ve daha deneyimliyiz. İstekliyiz, başarmak inanç ve iradesindeyiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber