Şeker: Belediye Başkanımız bir suçlu arıyorsa, aynaya ve en yakınlarına baksın

AK Parti Balıkesir Merkez İlçe Başkanı Recep Şeker, Balıkesir Belediyesi'ne yönelik operasyonun AK Parti'ye mal edilmeye çalışılmasını kınadı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2012 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok'un yaklaşımını eleştiren Şeker, "Belediye Başkanımız bir suçlu arıyorsa, aynaya ve en yakınlarına bakmasını tavsiye ediyorum." dedi.

AK Parti Balıkesir Merkez İlçe Başkanı Şeker, Hacı Bektaş-ı Veli Derneği tarafından düzenlenen Ehli Beyti anma ve Aşure Günü'nde karşılaştığı Belediye Başkanı Ok ile arasında geçen diyaloğun üzüntüsünü yaşadığını söyledi. Karesi AVM'deki salonda gerçekleşen toplantıda Başkan Ok'a nezaketen selam verdiğinde karşılaştığı sert tepki için, "Yargıya taşınmış bir konu hakkında partimin ve şahsımın töhmet altında bırakmasını esefle kınıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Şeker, "Oraya yönetimle birlikte Hacı Bektaş-ı Veli Derneği'nin davetlisi olarak gittik. Amacımız Hz. Ali ve Ehli Beyti anıldığı Muharrem ayında Alevi kardeşlerimizle kucaklaşmaktı. Nezaketen Sayın Belediye Başkanı'na selam verdiğimde, karşılaştığım tepkiye şaşırdım. Sanıyorum bu soruşturmalar Sayın Başkan'ı çok yıprattı. Gelişmeleri AK Parti'ye mal etmeye çalışması da çok yıprandığının göstergesi gibiydi. Konuşurken kendinden geçmiş haldeydi. Bir kenti temsil eden belediye başkanının nezaket kuralları çerçevesinde davranmasını bilmesi gerekiyor. Hacı Bektaş-ı Veli, 'Eline, beline, diline hakim ol' diyor. Başkanımız bana karşı nezaket dışı davranışları sergilerken, bu anlamlı sözler sahnedeki duvarda adeta gözlerinin içine giriyordu. Yüz ifadesinde gurur, kibir, enaniyet, öfke hakimdi. Balıkesirli olarak böyle bir belediye başkanı tarafından yönetildiğimizi görmek beni en hafif tabiriyle ürküttü. Yargıya taşınmış bir konu hakkında partimin ve şahsımın töhmet altında bırakmasını esefle kınıyorum. Belediye Başkanımız bir suçlu arıyorsa, aynaya ve en yakınlarına bakmasını tavsiye ediyorum. Kendi iç meselelerine AK Parti'yi karıştırmasınlar."

Recep Şeker, "MHP'li kardeşlerimizi tenzih ediyorum. Siyaseten ayrı düşünsek de onlardan her zaman sevgi, saygı, muhabbet gördük. Yapılan nezaketsizlik şahsımla birlikte partime ve ilçemde bize oy veren 120 bin hemşehrimize yapılmıştır. Belediye Başkanı'na son olarak Yunus Emre'nin şu mısralarını hatırlatmak istiyorum: "Yol odur ki, doğru vara. Göz odur ki Hakkı göre, Er odur ki alçak dura, Yüceden bakan göz değil." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber