DES: Öğretmen, öğrenci ve veliler, okullarda serbest kıyafet istiyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2012 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, eğitimde serbest kıyafet sisteminin uygulanması ile ilgili yaptırdıkları anket çalışmasının sonuçlarını açıkladı. Avcı, ?Yapılan ankette 867 eğitimcinin 851'i (yüzde 98), bin 233 öğrencimizin bin 112'si (yüzde 91), 643 velimizin 393'ü (yüzde 61) tercihini serbest kıyafetten yana göstermiştir.? dedi.

DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, Demokrasi ve Eğitimde Stratejik Araştırmalar Merkezi (DESAM) tarafından rutin olarak düzenlenen; eğitimci, öğrenci ve velilerden oluşan eğitim bileşenlerinin katıldığı geleneksel toplantıda, kıyafet serbestisi ve ideolojik eğitim hakkında açıklamalarda bulundu. Sendikanın bir araştırma şirketine yaptırdığı kamuoyu yoklamasında öğretmen, öğrenci ve velilerin kahir ekseriyetinin serbest kıyafetten yana olduğunu bildiren Avcı, şöyle konuştu:

?Anket yapılan 867 eğitimcimizin 851'i (yüzde 98), bin 233 öğrencimizin bin 112'si (yüzde 91), 643 velimizin 393'ü (yüzde 61) tercihini serbest kıyafetten yana göstermiştir. Özellikle velilerimiz, kıyafet serbestliğinden ve eğitimdeki özgürlükçü reformlardan korkmamalı, ideolojik mihrakların dolduruşuna gelmemelidir. Önemli olan, kişinin ne giyeceği değil ne üreteceğidir. Kaldı ki ne devletin ne de başka birilerinin, kimsenin ne giyeceği ve giymeyeceği konusunda bir dayatma yapma hakkı olamaz. Bireyin özgünlüğüne rağmen ona belirli bir giyim şekli dayatılamaz. O zaman başörtülüleri kamusal alanda görmek istemeyenleri yahut başı açık olanları cadde ve sokaklarında görmek istemeyenleri haklı duruma düşürmüş oluruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber