Sivas Sultan Murat Lisesi'nde eğitim sistemi ile ilgili seminer düzenlendi

2012 yılı YGS'de 500 bin öğrencinin matematikten sıfır çekmesi eğitim sistemini bir kez daha tartışmaya açtı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2012 18:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas Sultan Murat Lisesi Matematik Öğretmeni Murat Kocar, 2012 YGS'de 500 bin öğrencinin matematikte sıfır çektiğine dikkat çekerek, bir çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

Sultan Murat Lisesi'de konuyla ilgili olarak velilere seminerler düzenleyerek öğrencilerde matematik ile ilgili görülen eksiklikleri gidermeyi amaçlıyor. Matematik Öğretmeni Murat Kocar, ?20 yıldır öğrencilerde matematik ile ilgili görülen eksiklikleri gidermek üzere velilere seminer verdik. Bu problemi okulda biz çözeceğiz ancak evde yanlış yönlendirilmemeleri de gerekiyor.? dedi.

2012 YGS'de 500 bin öğrencinin matematikte sıfır çektiğinin altını çizen Kocar, şöyle devam etti: ?2 milyona yakın öğrenci sınava giriyor ve 500 bini sıfır çekiyor. Siz 12 yıl çocuğa matematik anlatacaksınız ve sıfır çekecek, o zaman çocuk bunca yıl boşuna dinlemiş, sınıfı geçmiş olabilir ama sınavda karşısına çıkmış. YGS'de, KPSS'de, ALES'te matematik yine karşımıza çıkıyor. 2013 te müfredatın değişmesi gündemde, Milli Eğitim'in böyle bir çalışması olabilir. Matematiği daha eğlenceli olarak anlatılması için. Bizlerde seminerle birlikte ailelerin de sorumluluk almalarını istiyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber