KASİF Başkanlar Kurulu, Amasya'da yapıldı

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) Başkanlar Kurulu, Yeşilırmak Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (YESİAD) ev sahipliğinde Amasya'da yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2012 20:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplantıya Ak Parti Amasya Milletvekili Avni Erdemir ve Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir de katıldı. TUSKON üyesi KASİF'e bağlı 23 derneğinin başkan ve yöneticilerinin katıldığı 2012 yılının son Başkanlar Kurulu toplantısında konuşan AK Parti Amasya Milletvekili Avni Erdemir, TUSKON ve KASİF'in yapmış olduğu çalışmalardan dolayı minnettar olduklarını, Türkiye'nin 2023 vizyonunun bu kurumlar vasıtası ile yakalanacağını söyledi.

Erdemir, ?Hükümetlere düşen görev işadamlarının önündeki engelleri kaldırmaktır, işadamlarının yolunu açmaktır. İhracatı yapacak olan, üretecek olan, o bizim 2023 vizyonu dediğimiz, ülke olarak 500 milyar dolarlık ihracata ulaşacak olan, ulaştıracak olan siz değerli arkadaşlarımızsınız. Bugünkü bu çalışmalar ve sadece KASİF'in 2012 yılında yapmış olduğu 165 eğitim ve panel 45 yurt dışı gezi, 56 yurt içi gezisi beni gelecek adına ümit var kılıyor. Türkiye'yi 2023'e biz birlikte 75 milyonun kardeşliğiyle, gayretiyle, heyecanımızla, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokacağız.? diye konuştu.

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ise yaptığı konuşmada, "Yerel ölçekteki rekabet gücünün bölgesel anlamdaki rekabet gücüne hatta uluslararası rekabete ulaşacak hale gelmesi kurumsal yapısının geliştirilmesi anlamında bu tür organizasyonların, birlikteliklerin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda da YESİAD'dan başlayıp KASİF'e oradan da TUSKON'a giden yapının organizasyonun çok önemli olduğunu düşünüyor, ülkemizin gelişmesinde çok büyük bir katma değer sağladığına inanıyorum.? ifadelerini kullandı

KASİF Başkanı Osman Reis, Türkiye'nin 2023 hedeflerini yakalaması için, yapısal reformların devam etmesi gerektiği ve daha çağdaş, daha özgürlükçü, ?insan-vatandaş odaklı? bir Anayasa çalışmalarının hız kazanması gerektiği vurgulayarak, ?Türkiye gerek siyasi gerekse ekonomik krizlerden çok çekti. Kurulan hükümetlerin ortalama emri bir buçuk yıl ile sınırlı kaldı. Son 10 yıldır yaşanan siyasi ve ekonomik istikrar ile Türkiye hızla büyümeye devam ediyor. Bildiğiniz gibi ekonomik istikrarın temeli siyasi istikrara bağlı. Siyasi istikrarın devamı ve Sayın Başbakanımızın açıkladığı 2023 hedeflerini yakalamak da yapısal reformların devamı, daha çağdaş, daha özgürlükçü, her şeyden önemlisi de ?insan/vatandaş odaklı? bir Anayasa ile mümkündür. Bu konudaki çalışmaların ağır aksak gittiğini görüyor ve kısa sürede tamamlanmasını arzu ediyoruz.? şeklinde konuştu.

YESİAD Başkanı Fatih Yaraş da toplantıda yaptığı konuşmada, ?YESİAD olarak bütün çabalarının işletmelerin verimliliğini ve rekabet gücünü artırmak ve Amasya'da ki işsizliğinin azaltılmasına katkıda bulunmaktır. Bu amaç çerçevesinde YESİAD olarak, ilimizdeki kamu kurumları, yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içinde çalışmaya özellikle önem vermekteyiz.? dedi.

Toplantı sonunda Amasya Milletvekili Avni Erdemir ve Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir'e günün anısına kahve fincanı hediye edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber