Bingöl'de yağmur suyu hattı yapılıyor

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, kanalizasyon hattının yapımında yüzde 50'lik bir ilerleme sağladıklarını dile getirerek, yağmursuyu hattının da ilk kez yapıldığını belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2012 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kanalizasyon ve yağmursuyu çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Kültür Mahallesi'nde yağmursuyu çalışmalarının başladığını, kanalizasyon hattının yapımında yüzde 50'lik bir ilerleme sağladıklarını dile getirdi.

Atalay, "Halen Yeşilyurt, Şehit Mustafa Gündoğdu, Saray, Kültür, İnalı ve Kaleönü mahallelerinde kanalizasyon çalışmaları devam ediyor. Yapılan çalışmalarla 103 kilometre kanalizasyon hattı tamamlandı. Bin 700 adet binanın kanalizasyon bağlantısı, yeni yapılan şebekeye aktarılarak faaliyete geçirildi. Ayrıca 500?600?800 milimetre çapındaki ana taşıyıcı hatlar tamamlanarak devreye girdi. Söz konusu mahallelerdeki çalışmalarımızın aralık ayı sonu itibari ile bitirilmesi planlanmıştır. Fiziki olarak kanalizasyon hatlarının yüzde 50'si tamamlanmıştır. Kanalizasyon hatlarımızda günlük yaklaşık 500 metrelik bir hat standartlarına uygun bir şekilde yapılmaktadır." ifadelerini kullandı.

Bingöl'de yağmursuyu hattının ilk kez yapıldığını ifade eden Atalay, "Kültür Mahallesi'nde bin 200 milimetre çapında yağmursuyu kanalına başlanmıştır. Yağmursuyu hattı kanalizasyon projesi kapsamında olup, 400'lük borulardan başlamak suretiyle bin 200'lük boru çapına kadar beton ve betonarme borularla yağmursuyu hatları yapılarak derelere deşarj edilmektedir. Şehir merkezinden gelen yağmursuyu hattımız ve kanalizasyon hattımız Kültür Mahallesi'nden deşarj edilip Arıtma Tesisi'ne verilecektir. Çeşitli kollara ayrılan bu hatlarımız ana hatlarımızla Arıtma Tesisi'ne bağlanacaktır." diye konuştu.

Kaleönü Mahallesi'nde şebeke hatlarının yüzde 95'lik kısmının tamamlandığını belirten Atalay, "Kalan kısımda imar uygulaması yapılacak yerler olması nedeniyle yapılamadı. Atıksu Arıtma Tesisi ile Kaleönü Mahallesi arasındaki 800 milimetre çapında ve 2 bin 600 metre uzunluğundaki ana toplayıcı hat tamamlandı. Kaleönü Mahallesinde 2 ayrı noktada Muş yolu altından geçen yatay delgi tamamlandı." dedi.

Kültür Mahallesi'nde yapılan hatların ana taşıyıcı hatlara bağlandığını söyleyen Atalay, "Kültür ve İnalı Mahallesi'nde şebeke hatlarının yüzde 90'lık bölümü tamamlandı. Atıksu Arıtma Tesisi'nden Yeşilyurt ve Mirzan mahallelerine giden 800 -600- 500 ? 400 milimetre çapında ana toplayıcı hattın Yeşilyurt Mahallesi'ne kadar olan kısmı tamamlandı ve Yeşilyurt Mahallesi'nden Mirzan Mahallesi'ne doğru şebeke yapımına başlandı. Burada 6 bin 500 metrelik şebeke hattı tamamlandı. Şebeke çalışmalarına devam ediliyor. Aşağı Çarşı içine giden ve derenin iki tarafına yapılan toplayıcı hattın yüzde 50'si tamamlandı. Kültür ve Yeşilyurt mahallelerinde şebeke çalışmaları devam etmektedir." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber