Rektör hakkında 15 klasörlük iddianame

Haber Giriş : 21 Ekim 2005 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Van M Tipi Cezaevi'ne konulan Rektör Yücel Aşkın hakkında 15 klasörden oluşan soruşturma dosyasını tamamladığı öğrenildi. Rektör Aşkın hakkında, önümüzdeki günlerde dava açılacağı da bildirildi. Rektör Aşkın'ı şikayet ettiği iddia edilen ve bilirkişi olduğu öne sürülen Sedef Er'in sadece evrak tanziminde yardımcı olan bir ara eleman olarak kullanıldığı öğrenildi.

ALTI EK SÖZLEŞME

Rektör Aşkın'ın evine yapılan baskında, Maliye Bakanlığı vizesinden geçerek Sayıştay Başkanlığı'nca tescil edilen sözleşmenin dışında firma ile rektör arasında düzenlenen 6 tane daha ek sözleşme bulunduğu öğrenildi. Yücel Aşkın'ın bu sözleşmelerin altında imzası olduğu ancak bu sözleşmeleri herhangi bir resmi kayda tabi tutmadığı ileri sürüldü. Ek sözleşmeyle yapılan alımlar nedeniyle devletin 25 milyon dolar zarara uğratıldığı da iddia edildi.

MEMURLAR KOĞUŞUNDA

Sözleşmelerle ilgili olarak Van Cumhuriyet Savcılığı'nın 7 kez üniversite rektörlüğüne yazı yazdığı, ancak rektörlükten böyle bir evrakın olmadığı yönünde cevap verildiği, bu nedenle rektörün evine baskın düzenlendiği öğrenildi. Van Cumhuriyet Savcılığı, Rektör Aşkın'ın evine düzenlenen baskın sonrası açıklama yapan rektörler hakkında ?Yargıyı olumsuz beyanlarla etkilemek? iddiası ile suç duyurusunda bulunuldu.

Van M tipi Cezaevi'nde tutulan Aşkın'ın memurlar koğuşunda kaldığı öğrenildi. Aşkın'ın koğuşunda rüşvet aldıkları iddia edilen iki polis memuru ve bir de aynı suçtan üç ay önce tutuklanan Yrd. Doç. Dr Enver Arpalı'nın kaldığı öğrenildi. Rektör Aşkın'ın bu günlerde ?Şu Çılgın Türkler? adlı romanı okuduğu öğrenildi. Pazar günü topluca Van'a gideceği açıklanan rektörlerin planında değişiklik yapıldı. Rektörler yarın Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde Rektörler Komitesi toplantısını gerçekleştirecek.

AVUKATI: İNTİHAL YOK

Hükümet - YÖK gerilimden en fazla Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer etkilenecek. Dinçer'in bilimsel bir makalede ?intihal' yaptığını tespit eden Yüksek Öğretim Denetleme Kurulu, bugün son kararını verecek. Dinçer'in ceza alması bekleniyor.

Müsteşar Ömer Dinçer, iddialara Avukatı Abdurrahman Öz aracılığıyla yanıt verdi.

İntihali yalanlayan Öz, ilgili kitabın yayınlandığı tarihte müvekkilinin öğretim üyesi değil, başbakanlık müsteşarı olduğunu bildirdi. ?Bu sebeple YÖK'ün müvekkilim hakkında disiplin soruşturması yetkisi yoktur? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber