Taşra yöneticileri rotasyonu nasıl uygulanacak?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Aralık 2012 00:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sayın Bakanımızın ve Bakan Yardımcımızın açık ve net açıklamalarından sonra taşra yöneticilerinin yer değiştirme işlemlerinin en geç yaz aylarında yapılacağı kesinleşti. En son yapılan il müdürleri toplantısında da bu konun gündeme geldiği internet haber sitelerinde yer aldı. Her il'e 13 şube müdürü normu verileceği gibi?Yer değiştiremeyen şube müdürleri öncelikle yönetmeliğin bir an önce yayınlanmasını beklemektedirler. Zorunlu yer değiştirmenin nasıl yapılacağı, nasıl bir yol izleneceği merak konusu! Bu hususta üyelerimizden gelen talep, puan usulune göre bir sistemin kurulması yönünde? Ancak diğer ilçe müdürlerinin yer değiştirme uygulamalarına baktığımızda bunun mümkün olmadığını görmekteyiz. Mal müdürleri, Müftüler, Kaymakamlar, Hâkim ve Savcılar komisyon marifeti ile yer değiştirmektedirler. Komisyon marifeti ile yer değiştirmelerde en önemli konu, tercih yapılacak il/ilçe sayısının ne kadar olacağıdır. Bizim talebimiz 30 (otuz) dan az olmamasıdır. Böylece her yönetici istediği tercihe yerleşebilecektir.

Şahsi düşüncem puan sistemi ile bir yer değiştirmenin özellikle ilçe milli eğitim müdürleri için olmayacağı yönündedir. Yani okul yöneticileri ve öğretmenler gibi bir yer değiştirme uygulaması beklemeyelim! Puan sistemi ile atama yapıldığını düşünelim? Nüfusu daha büyük il ve ilçelere belli yaşın üzerindekiler atanabileceklerdir. Bakanlığın merkez teşkilatındaki uygulamalarına baktığımda böyle bir yer değiştirmeye izin vermeyeceğini düşünüyorum. Bizim için bir önemli konuda 20 yılın üzerinde hizmeti olanların bölge hizmeti için 5 ve 6. Bölgeye atanmamalarıdır. Umarım bu husus yer değiştirme yönetmeliğinde yer alır.

Mal müdürleri, Müftüler, Kaymakamlar, Hâkim ve Savcılar yer değiştirme uygulamalarında hizmet bölgeleri farklı farklı oluşturulmuştur. Mal müdürleri için 6 hizmet bölgesi, Müftüler için 7 hizmet bölgesi, Kaymakamlar için iller bazında 5 hizmet bölgesi, Hakim ve savcılar içinde 5 hizmet bölgesi belirlenmiş durumda? Zorunlu çalışma süreleride farklı farklı? Bölge hizmetleri tamamlanmadan başka hizmet bölgesine atanmak imkansız gibi. Yalnızca son yapılan değişiklik ile ilk atamalar artık 5. Ve 6. Bölgeye yapılmayacaktır. Şimdi taşra meb yöneticileri için Ülkemiz kaç hizmet bölgesine ayrılacak? Diğer yer değiştirme yönetmeliklerinde yer alan hangi hususlar yer alacaktır? Yönetmelik yayınlandığında bunları hepimiz öğreneceğiz! Çok da beklenti içerisine girmeyelim derim?

?İl/ilçe müdürlüklerinin denetimi??

Bu hususta gerek dernek olarak gerekse şahsi olarak düşüncelerimizi açıklıyoruz. Bundan başka yapacak bir şeyimiz olduğunu da düşmüyorum. 652 sayılı KHK nin yansıması MEM yönetmeliğinde görülmektedir. Yapılan mevzuatların birbirini tamamlamasıdır. Bu konuyu tekrar tekrar gündeme getirmek başka çağrışımları akla getirmektedir. ?Taşra yöneticileri denetlenmek istemiyor,? algısı oluşturmak görev yaptığımız kadrolar için hiç te iyi bir şey değildir. Hepimiz MEB denilen gemide yer almaktayız?

652 sayılı KHK yayınlandıktan hemen sonra Müsteşarımız sayın Emin ZARARSIZ ile yaptığımız görüşmede bu konuyu gündeme getirdik. Taleplerimizi ifade ettik. Yani MEB de en yüksek Büraokrata talebimiz yazılı ve sözlü iletildi. Derneğimizi yeni takip etmeye başlayan arkadaşlar internet üzerinden bu görüşme ile ilgili haberleri okuyabilirler. Ayrıca Derneğin sitesinde de çeşitli zamanlarda bu konu gündeme getirilmiştir.

Davut ÇALIŞKAN

Ueyder Başkan Yardımcısı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber