Meteoroloji'den 10 il için kuvvetli yağış uyarısı - Haritalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Aralık 2012 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülke genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Marmara'nın güneydoğusunun yüksekleri, Trakya, Kuzey Ege'nin iç kesimlerinin yüksekleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Ankara ve Eskişehir'in yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek yağışların, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun batısı, Şırnak, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Sinop ve Samsun ile Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli (21-50 Kg/Metrekare) olacağı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde hissedilir derecede (6 ila 10 derece) azalması bekleniyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı (Lodos), Marmara ile zamanla batı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden orta kuvvette, güney, iç ve batı bölgelerde kuvvetli (30-60 Km/Saat), Marmara'nın kuzeyi ile Batı Karadeniz kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına (50-70 Km/Saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun batısı, Şırnak, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Sinop ve Samsun ile Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli (21-50 Kg/Metrekare) olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, deniz ve kara ulaşımında aksamalar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KISA SÜRELİ FIRTINA VE KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, güney, iç ve batı bölgelerde kuvvetli (30-60 Km/Saat), Marmara'nın kuzeyi ile Batı Karadeniz kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına (50-70 Km/Saat) şeklinde esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler, ağaç ve direklerin devrilmesi, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYASI: Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneyinde toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşme, çamur yağışı, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, bölgenin güneydoğusunun yüksekleri ile Trakya'da karla karışık yağmur şeklinde görülecek olan yağışların; öğle saatlerinde Yalova, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; genellikle Karayelden, sabah saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda Lodostan kuvvetli (40-60 km/s), sabah ve öğle saatlerinde bölgenin kuzeyinde yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi tahmin ediliyor.

EGE: Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Kuzey Ege'nin iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı gececeği tahmin ediliyor. Yağışların; Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş ile Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı (Lodos), zamanla bölgenin batısında kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, bölgenin kuzeydoğusu ile Ankara ve Eskişehir'in yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; genellikle kuzey ve kuzeybatı (Karayel), bölgenin doğusunda akşam saatlerine kadar güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesiminde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek yağışların, öğle saatlerinden sonra Düzce, Zonguldak, Bartın ve Sinop çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; sabah saatlerinde güneybatı (Lodos), öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli (40-60 km/s), kıyı kesiminde zaman zaman kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden itibaren Samsun çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile gece saatlerinde Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur, akşam saatlerinden sonra Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin batısı ile Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması beklenen yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, bölgenin kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin güney ve batı kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Bölgenin güneyinde yer yer toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güneydoğu yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Bölgede toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Salı

Çarşamba

Perşembe

Cuma

Cumartesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber