'Toz' cinayeti zanlısı yakalandı

Adana'da 3 yıl önce "toz" yüzünden kavga eden komşular arasında çıkan silahlı çatışmada 1 kişiyi öldüren, 2 kişiyi de yaralayan şahıs yakalandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2012 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre, merkez Seyhan ilçesi, Gülbahçesi Mahallesi'nde 3 yıl önce meydana gelen olayda, İbrahim İmen (30), evinin bulunduğu 13145. Sokak'a otomobiliyle hızla girince sokakta oynayan Erkan B.'nin (32) oğlunun üzeri toz oldu. Bu yüzden İbrahim İmen ile Erkan B. arasında kavga çıktı. Birbirlerini darp edip yaralayan taraflar, kavganın ardından birbirlerinden şikayetçi oldu. İmen ve B. darp ve adam yaralama suçundan cezaevinde yattıktan sonra çıktı. Ancak evleri karşı karşıya olan aileler arasındaki husumet devam etti. İmen ailesi mahalleden taşınma kararı aldı. Her iki tarafın tanıdığı ailelerin araya girmesiyle taraflar barıştı.

Ancak bu yıl Mart ayında iki aile arasında tekrar kavga çıktı. Bu yüzden İmen ailesi mahalleyi terk ederek akrabalarının yanında kalmaya başladı. İmen ailesi 12 Nisan 2012 tarihinde evdeki eşyalarını taşımak üzere mahalleye geldi. Eşya taşıma sırasında iki aile arasında yine sözlü tartışma çıktı. Kavga kısa sürede silahlı çatışmaya dönüştü. Çatışmada yaralanan Humman ve Mehmet Salih İmen Güney Adana Hastanesi'ne, İbrahim İmen ise Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kafasından vurulan İbrahim İmen, 25 günlük yaşam savaşını kaybetti. Olayı gerçekleştiren şahıs ise kaçtı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri Erkan B.'yi yakalamak için çalışma başlattı. Bu kapsamda birçok mahalle ve ilçe ve ile baskın yapıldı. Ancak Erkan B. bir türlü bulunamadı. Adana'nın Yakapınar, Ceyhan'ın Kaldırım köylerinde ve Mersin'de saklanan şahsın Kaldırım köyünden yine Mersin'e gideceği öğrenildi. Bunun üzerine D-400 karayolunda önlem alan polis, Mersin'e giden dolmuşu durdurdu ve zanlıyı gözaltına aldı. Şahıs, getirildiği emniyette sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber