Bahçeli: Türkiye'nin kaderi Başbakana bağlandı/ Video

Haber Giriş : 04 Aralık 2012 10:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuşuyor. İşte Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:Ortak gayelerde buluşmanın kaynağı bütünlükte saklıdır. Mutlu bir millet hayatı insanımızın kendi kendine yeter hale gelmesiyle orantılıdır. Bazı durumlar vardır ki bunlarla başa çıkabilme için müdahil ve müdahaleci olmak gereklidir.

ENGELLİLER GÜNÜ

Engelliler Günü hepimizin düşünmesi gereken bir gündür. Engelli olmanın olumsuzluklarına teslim olmak doğru değildir. Asıl engel engelliyi ciddiye almamak görmezden gelmektir. Layık oldukları ilgiyi göstermek, insanı sorumluluk bakımında elzemdir. Bedensel, ruhsal, duygusal yeteneklerini kaybedenler hepimizin meselesi olmalıdır. Engellilerin ayrımcılığa maruz kalması insanlık değerleriyle örtüşmemektedir.

SUYA YAZI YAZMAK GİBİ

Engelli kardeşlerimizin sorunlarının giderilmesi AKP hükümetinin en belirgin özelliği olmalıdır. Bu kardeşlerimiz rahat nefes almadan rahat etmek suya yazı yazmak gibi olacaktır. Anayasa değişikliği ile engellilere getirilen pozitif ayrımcılıklar yeterli olmasa da olumludur. Engelli mevzuatında yapılacak değişiklikler de yerindedir. ma bunlarla avunmayacağımızı AKP hükümeti iyi bilmelidir

HEPİMİZ ENGELLİ ADAYIYIZ

Biz parti olarak engellilerin lehine olacak her kararın yanında olacağımızı bildirmek istiyorum. Hepimizin bir engelli adayı olduğumuzu hatırlatarak, engelli kardeşlerimize yardım etmek hepimizin insani görevidir, bunu hatırlatmak istiyorum.

KADINA SEÇME VE SEÇİLME HAKKI

Kadınlarımızın 1934 tarihinde vekil seçme ve seçilme hakkı elde etmesi muazzam bir gelişmedir. tarihi adıma sevinsek de kadınların cinsel ayrımcılığa uğraması çok düşündürücüdür. Kadına verilen kıymetin devlet ve toplum hayatına dahil etme konusunda unutulduğu dönemler yaşanmıştır.

Geçmişte yeri gelince mermi taşıyan, silah taşıyan, anne olan kadınlarımızın ülkesi için kararını belirtmesi en doğal hakkıdır. Kadınlarımızın sorunlarının çözüldüğü iddia etmek çok yanlıştır

KADINA ŞİDDET

Kadınımıza şiddet sürmektedir. Gazetelerde her gün okumaktayız. Kadınları hedef alan caniliklere şahit olmak kaygı vericidir. İşlenen suçlarda azalma olmadan, kadınlar ehemmiyetli hala gelmeden, gelişmiş bir ülke düzeyine gelemeyiz. Parti olarak her zaman kadınlarımızın yanındayız. Kadınların sorunları çözülmelidir. MHP bunun için her türlü desteği verecektir..

TERÖR

?İyi şeyler olacak? denilecek atılan yapay adımların, bereketsiz tekliflerin geldiği noktada iyi şeylerden bahsetmek mümkün değildir. Demokratik açılım ve Yıkım projesi husumet doğurmuştur. PKK talepleri bir bir cevaplanmıştır. Feryatlar yükselmeye devam etmiştir.

AKP hala Habur'u kutsamaktadır. İmralı'dan medet beklemektedir. AKP için İmralı çözümün adresidir.

Terör örgütünün diklenmeleri hep alttan alınmaktadır . Ama konu şehit aileleri olunca sertlikte sınır tanımamaktadır. Şehit analarını azarlayanların hiçbir açıklaması yoktur.

ÇÜRÜMÜŞ EMNİYET MÜDÜRÜ

Teröristleri savunan çürümüş emniyet müdürüne destek veren başbakan yardımcısının şehit analarını terslemesi kendi acizliğinin göstergesidir

AYRINTILAR GELİYOR.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber