Samsun'da kapı kapı dolaşan görevliler, 125 bin engelliyi kayıt altına aldı

Türkiye genelinde model olacak olan Samsun Engelli Veri Tabanı, Samsun Engelli Tespit ve Destek İzleme Sistemi (SEDİS) projeleri kapsamında yapılan çalışmada 125 bin engelli kayıt altına alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2012 12:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye genelinde model olacak olan Samsun Engelli Veri Tabanı, Samsun Engelli Tespit ve Destek İzleme Sistemi (SEDİS) projeleri kapsamında yapılan çalışmada 125 bin engelli kayıt altına alındı.

Samsun Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü arasında 1 yıl önce imzalanan protokolle uygulanmasına başlanan SEDİS projesi sayesinde kent genelindeki engelliler tek tek tespit edilerek veri tabanında kayıt altına alındı. Projenin çok başarılı bir şekilde uygulanarak tamamlandığını belirten Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın 2010 Yılı Özürlüler Destek Programı kapsamında valiliğimizin hazırladığı ve Samsun İl Sağlık Müdürlüğü'nün de proje yürütücüsü olarak yer aldığı proje 09 Aralık 2011 tarihinde kabul edilmiştir. Toplam 99 bin 760 liralık bütçeye sahip olan ve 12 ay süren projede kayıt altına alınan kişi sayısı 125 bin 325 oldu. İlimizdeki engelli bireylerin engel nedenlerinin tespitinin yapılarak başta sağlık hizmetleri olmak üzere, engelli bireylere sunulan koruyucu-önleyici ve destekleyici hizmetlerin sayısının buna bağlı olarak kalitesinin artırılması amaçlanmıştır. Bir yıl boyunca ilimizde yaşayan engelli bireylerin tek tek adreslerine gidilerek durumlarının tespiti yapıldı. Toplanan veriler bilgisayar ortamına aktarılarak ilgili kurumların bilgilere rahatça ulaşımını sağlamak için http: //www.samsunevt.gov.tr/login.asp adresinde paylaşıldı." dedi.

Samsun Engelli Veri Tabanı potalında engelli bireylerle ilgili çok çeşitli bilgiler yer aldığını kaydeden Vali Aksoy, engelli vatandaşların nüfus, çalışma-gelir, eğitim-meslek, engeline ilişkin bilgiler, sosyal durum, engellinin sosyal yaşam paylaşımı ile ilgili tüm bilgilerin kayıt altına alındığını söyledi. Veri tabanındaki söz konusu bilgilerin istenilen her şekilde ve birden fazla kriter filtrelenerek raporlanabildiğini hatırlatan Hüseyin Aksoy, raporlamaların kullanıcının isteği doğrultusunda şekillenebileceğini de sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber