Emniyet Müdürü Aksoy: Uyuşturucuya karşı çocuklarımıza sahip çıkalım

Tarsus Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, uyuşturucu ticaretini önleme ve kullanımını en aza indirme çalışmaları kapsamında yapılan operasyonlardan olumlu sonuçlar aldıklarını belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2012 11:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gençlerin uyuşturucu maddelerinden uzak durmalarını sağlamak amacıyla çeşitli projeler hazırladıklarını belirten Aksoy, insan hayatı ve toplumun huzuru için madde bağımlılığının ciddi bir tehdit olduğunu dile getirdi. Uyuşturucunun ölümlerin yanı sıra, yaşamların dramatik bir şekilde kararmasına, bireyin ve toplumun refah düzeyinin düşmesine neden olduğunu dile getiren Aksoy, ?Devlet olarak üzerimize düşeni yerine getirmeye çalışıyoruz. Okullarda yıl içerisinde bilgilendirici seminerler gerçekleştiriyoruz. Bunların yanında birimlerimizin de hayata geçirdiği çalışmalar var. Tarsus'ta uyuşturucu ticareti ve kullanımına karşı büyük bir özveri ve disiplin içinde çalışıyoruz.? dedi.

Ailelerin çocuklarına mutlaka sahip çıkmaları gerektiğini vurgulayan Aksoy, ?Uyuşturuculardan korunmada en büyük vazife aileye düşmektedir. Aile toplumun temel çekirdeğidir. En başta anne ve baba, çocuklara örnek olmalı. Çocuklar, her türlü sıkıntılarını ve problemlerini öncelikle anne ve babalarına açabilmeli. Gençlerinde kötü arkadaş guruplarından uzak durmaları gerekir. Böyle kişiler davranışlarından, hareket ve sözlerinden anlaşılır.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber