Batman Valisi Arslan: Engelliler evlerine hapsolmamalı

Batman Valisi Yılmaz Aslan, engelli vatandaşların içlerine kapanmamasını istedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2012 11:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Arslan, normal şartlarda herkesin sahip olduğu hakların engellilerde de bulunduğunu hatırlatarak haklarını elde etme konusunda ısrarcı olmaları tavsiyesinde bulundu.

Batman Ortopedik Engelliler Derneği 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir program düzenledi. Bahçevan Lokantası'nda düzenlenen etkinliğe Vali Yılmaz Arslan, Batman Ortopedik Engelliler Derneği yöneticileri, kamu kurum yöneticileri ve dernek üyeleri katıldı.

Derneğin çalışmalarını anlatan kısa tanıtım filminin ardından programa katılan engelli üyeler ve ailelerine hitap eden Vali Arslan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutladı. Vali Yılmaz, STK'ların bu tür etkinlikleri organize edip eksiksiz bir biçimde ev sahipliği yapmasının anlamlı olduğunu, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Engellilerden başkalarından lütuf beklemek yerine haklarını meşru yollarla aramalarını isteyen Vali Arslan, konuşmasını şöyle sürdürdü; ?Ülkemizdeki yaklaşık 8 buçuk milyon engelli vatandaşımızın hayat şartlarının düzeltilmesi ve yaşamlarının kolaylaşması anlamında gerçekten son yıllarda önemli değişiklikler yapıldı. Maddi ve manevi ciddi adımlar atıldı. En önemli sorunumuz engellilerin toplumla entegre olmasıdır. Engelliler artık evlere hapsolmamalıdır. Biz yakın zamana kadar engellisini evinde saklayan ve komşusuna bile göstermek istemeyen bir anlayıştan geliyoruz. Ancak; son dönemde alınan tedbirlerle artık engelliliği utanılacak bir durum olmaktan çıkarmıştır.?

Engellilerin toplumla entegrasyonunda STK'ların yapmış olduğu etkinliklerin çok önemli olduğunu vurgulayan Vali Arslan, devlet olarak bu tür organizasyonlara her türlü desteği vermeye devam edeceklerini kaydetti.

Vali Arslan, ?Bizler, üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz, sizler de STK olarak üzerinize düşeni yapacaksınız. Her şeyi devletten bekleme dönemini hep birlikte kapatacağız. Bu algıyı ve bu anlayışı topluma elbirliği ile yerleştirmemiz gerekiyor. Birilerinin haklarınızı vermesini beklemeyin, hakkınızı meşru yollardan aramalı ve kendi hakkınızı kendiniz almalısınız.? diye konuştu.

Dernek yöneticileri, konuşmasının ardından Vali Arslan'a kendi dokudukları el emeği göz nuru kilim hediye etti. Hediye için teşekkür eden Vali Arslan, valilik olarak bu çalışmayı teşvik etmek için kilim üretimine destek vereceklerini ifade etti.

Yoğun katılımın olduğu program, Şanlıurfa'dan getirtilen Sıra Gecesi ekibinin verdiği konser ile devam etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber