OMÜ'den Rektör Aşkın'a destek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2005 14:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ondokuzmayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) görevli öğretim üyeleri, öğrenciler ve bir grup çalışan, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın tutuklanmasına tepki amacıyla Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Kurupelit Yerleşkesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde toplanan protestocular adına bir açıklama yapan Prof. Dr. Süleyman Çelik, Rektör Prof. Dr. Aşkın'ın tutuklanmasını kınadıklarını belirterek, ''olayı, Aşkın'ın şahsında tüm üniversitelere yapılmış kabul ettiklerini'' ifade etti. Üniversitelerin öğretim üyesi, araştırma görevlisi, çalışan ve öğrencileriyle bir bütün olduğunu belirten Prof. Dr. Çelik, ''Tavrımızı ortaya koymak istedik'' dedi.

Prof. Dr. Musa Onar da, olayın ''siyasetçilerin, üniversiteler üzerindeki baskısının göstergesi'' olduğunu savundu. ''YÖK'ün açıklamasında da belirtildiği gibi bu baskı en son kendini Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Aşkın'ın tutuklanmasıyla kendini göstermiştir'' diyen Prof. Dr. Onar, ''Bu tepkinin bizim için
bir başka anlamı da sırada bizim üniversitemizin olmasıdır'' diye konuştu.

Bazı siyasiler tarafından ''Yüzüncü Yıl, Ondokuzmayıs ve İnönü Üniversitelerinin adlarının telaffuz edilerek hedef gösterildiğini'' öne süren Prof. Dr. Onar, bundan rahatsızlık duyduklarını kaydetti. Atatürk Anıtı'na çelenk bırakan protestocular, saygı duruşunda bulunduktan sonra dağıldılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber