MEB'in 'internetsiz okul kalmayacak' projesinde son noktaya gelindi. Bakanlık ile Türk Telekom anlaşarak, yaklaşık 34 trilyonluk projeye imza atmaya hazır.

Haber Giriş : 06 Kasım 2003 14:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB'in 'internetsiz okul kalmayacak' projesinde son noktaya gelindi. Bakanlık ile Türk Telekom anlaşarak, yaklaşık 34 trilyonluk projeye imza atmaya hazır.

Bakanlık ile Türk Telekom anlaşarak, yaklaşık 34 trilyonluk projeye imza atmaya hazır. Türkiye'de toplum 42 bin 534 ilk ve ortaöğretim okuluna bağlanacak olan internet bağlantısı dört fazda gerçekleşecek. Birinci aşamadaki 4 bin 704 okula 31 Aralık 2003 tarihinde, ikinci aşamada 4 bin okul 30 Haziran 2004 tarihinde, üçüncü aşamada 11 bin 296 okula 31 Ekim 2004 tarihinde ve 22 bin 534 okula da 31 Ekim 2005 tarihinde internet bağlantıları gerçekleştirilmiş olacak. Ancak bakanlık bütün okullara internet bağlantısının tamamlanmasında hedefini 2004 sonu olarak planlıyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tam destek verdiği proje ile Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye'de kamusal alanda bilişim teknolojisini tam olarak kullanan bakanlık ünvanını alacak. 1 milyona yakın personel sayısı ile dünyanın önde gelen icracı bakanlıkları arasında yer alan milli eğitimde, 'e-mail' siz öğretmen de kalmayacak. 42 bin 534 ilk ve ortaöğretim okuluna internet bağlanmanın faturası ise yaklaşık 34 trilyon 222 milyar olacak. Proje için 12 trilyon MEB 2004 bütçesinden, geri kalan kısmı ise yaklaşık 10 milyon doları Dünya Bankası kredilerinden ayrılmış durumda. Tüm okullara bir tuş kadar yakın olacak olan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ulaşımı güç olan dağ köyünde bulunan bir öğretmenine projenin hayata geçmesi ile önündeki bilgisayarın bir tuşuna basarak ulaşmayı hedefliyor. Proje ile birlikte milli eğitimde tüm yazışmalar artık bilgisayar üzerinde gerçekleşek. 'İLSİS' iller arası personel bilgi sistemini kullanmakta olan milli eğitim, bilgisayar ve internet takviyesi ile nakil, atama, yer değiştirme, özlük çevtveli alma, izin gibi yazışmaları sanal ortamda yaparak, bürokrasi, kırtasiyeciliği ortadan kaldıracak, zamandan tasarruf sağlayacak.

34 trilyonluk proje, 24 Kasım 2003 tarihinde kutlanacak olan 'Öğretmenler Günü'nde kamuoyuna tanıtılacak. Başbakan'ın bizzat katılımıyla gerçekleştirilecek olan tanıtımda Erdoğan, ulaşımı güç olan ve interneti uydu bağlantısı ile sağlanan okuldaki öğretmenlerle iletişim kurarak sohbet edecek, sorunlarını dinleyecek. Öğretmenler gününde öğretmenlere armağan edilecek olan proje ile her öğretmene elektronik e-mail adresi verilecek. Öğretmenler yazışmalarını bu adres ile gerçekleştiricekler ve Ankara'ya gitmeden bakanlıktan taleplerine cevap alabilecekler. 24 Kasım öğretmenleri günü, sinevizyon gösterimi ile okullara bağlanan internet bağlantısının tanıtımı Erdoğan'ın katılımıyla görsel gösteri şölenine dönecek. Türk Telekom ile yapılan protokol gereği yeni açılacak olan tüm okullara da internet erişimi sağlanacak. Türk Telekom, MEB'e bağlı her okula bağlayacağı internet erişiminden aylık 45 dolar bağlantı ücreti alacak. Protokol 7 yıl üzerinden yapıldığı kaydedildi.

habervitrini

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber