Şırnaklılar artık ameliyat olmak için başka illere gitmeyecek

Şırnak'ta ilk defa yapılan bir ameliyatla artık vatandaşlar batı illerine sevk edilmeyecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2012 13:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak'ta sağlık alanında önemli gelişmeler yaşanıyor. 150 yataklı Cizre Devlet Hastanesi'nin her geçen gün eksiklikleri gideriliyor. Daha önce en ufak bir ameliyat için batı illerine gitmek zorunda kalan bölge insanı, artık hem kendi memleketinde ameliyat oluyor, hem de cebindeki parası da cebinde kalıyor.

Daha önce hep başka illerde yapılan Endoskopik Torakal Sempatektomi(ETS) ameliyatı Şırnak'ta ilk defa yapıldı. Şırnak'ın Cizre Devlet Hastanesi'nde bulunan doktorların büyük başarıları bölge insanını sevindirdi. Cizre Devlet Hastanesi'nde çalışan Göğüs Cerrahı Operatör Doktor Cemgil Öztürk, Şırnak'ta bir ilke imza atarak 5 hastaya Endoskopik Torakal Sempatektomi ameliyatı gerçekleştirdi. Daha önce Şırnaklı hastaların bu hastalıktan dolayı başka illere sevk edildiğini söyleyen Dr. Cemgil Öztürk, bunun teknik sebeplerden dolayı yapılamadığını açıkladı.

Ameliyat hakkında bilgi veren Göğüs Cerrahı Operatör Doktor Cemgil Öztürk, ?Endoskopik Torakal Sempatektomi ameliyatı Şırnak'ta ilk defa yapıldı. Daha önce büyük merkezlerde ve üniversite hastanelerinde yapılıyordu. Ama artık burada da yapabiliyoruz. Özellikle ellerde ve koltuk altında hastanın günlük hayatını etkileyecek kadar aşırı terleme olan hastalara bu ameliyat yapılıyor. Yaptığım Endoskopi ameliyat ortalama olarak bir saat sürdü. Ameliyat bir santimlik kesi ile yapıldı. Hastamız bir gün sonra normal hayatına döndü. Yüzde 95 oranında başarı sağlanan etkin bir operasyon gerçekleştirdik. Ameliyata aldığımız hastamızın şuanda sağlık durumu gayet iyi ve normal hayatına devam ediyor. Şuana kadar bize gelen 5 hastamızı ameliyat yaptık ve her 5 ameliyatımızda başarılı geçti.? diye konuştu.

Dr. Öztürk, ETS ameliyatının, daha önce teknik yetersizliğinden dolayı Şırnak'ta yapılamadığını ve bu hastalığa tutulan hastaların başka illere sevk edildiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber