25 yıl önceki isim hakkını geri aldılar

Sivas"ın Suşehri ilçesine bağlı Evrenpaşa Mahallesi'nin ismi, 25 yıl önce kullanılan "Göllüköy" olarak değiştirilmesi, belediye meclisinde oy birliğiyle kabul edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2012 21:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel başkanlığındaki Belediye Meclis Toplantısı'nda, 9 gündem maddesi görüşüldü. Toplantının son gündem maddesi olarak, 25 yıl önce alınan meclis kararıyla 'Evrenpaşa' mahallesinin isminin tekrar Göllüköy olarak değiştirilmesiyle ilgili komisyon raporu okundu. Raporun okunmasının ardından, Evrenpaşa mahallesinin ismi oy birliğiyle ?Göllüköy' olarak değiştirilmesine karar verildi.

Konuyla ilgili görüşlerini aktaran Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, ?Hukuk devleti olan Türkiye'de, hukukun aldığı karara saygı göstererek, bu kararı hukuk kararından sonra almayı uygun gördük. Allah o günleri bir daha yaşatmasın. Daha demokratik ve hukuk devleti olmak dileğimle, alınan kararın ilçemize ve mahalle sakinlerine hayırlı olmasını diliyorum? dedi.

Büyük Birlik Partisi Meclis Üyesi Nuh Genç ise, ?Silah zoruyla alınan kararlar bir gün ortadan kalkar? ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren AK Parti Meclis Üyesi İlyas Koçali ise, ?AK Parti grubu adına vermiş olduğumuz önergenin kabulünden dolayı teşekkür ediyoruz? diye konuştu.

25 yıl önceki mahalle ismine kavuşmanın mutluluğunu yaşayan mahalle sakinlerinden Veli Karabal, Evrenpaşa mahalle ismini kimsenin bilmediğini, ata ve dedelerinden kalan ?Göllüköy' ismi olarak tekrar değiştirilmesine mutlu olduklarını söyledi.

Mahalle Muhtarı İsa Özcan ise, alınan karardan memnun olduklarını ifade ederek, ?Evrenpaşa mahalle siminin değiştirilmesi ile ilgili mahalle sakinleri olarak imza verdik. Çünkü üzerinden 25 yıl geçmesine rağmen herkes tarafından yine Göllüköy mahallesi olarak biliniyor. Yani Evrenpaşa ismine kimse alışamadı. Başta Belediye Başkanımız Sedat Sel olmak üzere, tüm meclis üyelerine teşekkür ediyorum? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber