İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Meclis'e, 10-20 Aralık'taki bütçe görüşmelerinde ziyaretçi kabul edilmeyecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2012 19:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Meclis'te 10-20 Aralık tarihleri arasında başlayacak olan '2013 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu' ile '2011 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı' görüşüleceğinden, bu süreçte Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'ne ziyaretçi kabul edilmeyeceğini söyledi.

Salim Uslu, her bütçe döneminde olduğu gibi, bu sene de 10-20 Aralık tarihleri arasında hafta sonu da dahil olmak üzere, Meclis'te bütçe görüşmeleri süresince ziyaretçi kabul edilmeyeceğini ifade etti.

Uslu, "Bütün ziyaretçilerimizin, görüşmelerini mümkünse ya dışarıda yapmalarını ya da 10 gün süreyle ertelemeleri gerektiğini ifade etmek istiyorum. Sayın milletvekillerimizin de gereken hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum. Aksi halde bütçe görüşmelerini aksatan ziyaretçi yoğunluğu, bütçenin sağlıklı bir biçimde görüşülmesine de engel olabilecektir. Bir taraftan bütçe konuşmaları, oylamalar, yoklamalar diğer yandan ziyaretçi yasağı devam ederken, böyle bir durumda bütçenin sağlıklı bir biçimde görüşülmesi ve Türkiye'nin gerçeklerine uygun olarak çıkartılması çok da kolay olmayacaktır. O açıdan hem sayın milletvekillerinin hem de gelecek seçmenlerimizin bu konuda gereken hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum.'' dedi.

Uslu, bütçe döneminde, partilerin grup toplantılarıyla ilgili görüşmelerin ve tartışmaların da sağlıklı yürütülebilmesi bakımından, Meclis ziyaretçi trafiğine kapatıldığını bildirdi. Uslu, ''Bu konuda siyasi partilerde adet olduğu üzere grup toplantısı yapmıyorlar. On gün süre ile gerek sayın milletvekillerimizin, gerekse seçmenlerimizin bu karara hassasiyet gösterecekleri ve özenli davranacaklarını umuyorum.'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber