İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Norm fazlası öğretmen sorunu meclis gündeminde

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Aralık 2012 00:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Sinop Milletvekili Engin ALTAY, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçere norm fazlası öğretmenlerin resen tayinini soru önergesiyle sordu.

06 Aralık 2012

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Anayasa'nın 98, TBMM İçtüzüğü'nün 96. maddeleri uyarınca Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer DİNÇER tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.

Engin ALTAY

Sinop Milletvekili

6287 sayılı yasanın TBMM görüşme sürecinde katıldığınız bir TV programında, kamuoyuna Milli Eğitim Bakanı olarak ?halkımız bize güvensin, öğretmenlerimiz bize güvensin? diyerek 4. ve 5. sınıf öğretmenlerinin 1. sınıf öğretmeni olacağını, bu fazlalığın 66 aylık çocukların 1. sınıfa alınmasından doğacak ihtiyaçla karşılanacağını belirterek öğretmen fazlası olmayacağını beyan etmiştiniz. Hatta TBMM'ne ve kamuoyuna net bir şekilde ?Sınıf Öğretmenleri tedirgin olamamalı. Onları mevcut görev yaptıkları yerde istihdam etmeye çalışıyoruz. Bir okulda sınıf öğretmeni fazlalığı varsa biz öğretmenimizi göndermek yerine daha fazla sınıf açarak okulda öğretmenimizi tutmaya çalışıyoruz. Bizim öğretmen fazlalığımız olmayacak? ifadeleriyle ?söz? vermiştiniz.

2012-2013 eğitim-öğretim yılının ilk döneminin sonuna yaklaşıldığı bu günlerde okulların açılmasıyla birlikte yukarıdaki beyanlarınızın ve sözlerinizin aksine sınıf öğretmenleri norm fazlası haline gelmiştir. Gelinen bu noktada il milli eğitim müdürlükleriniz, resen tayin yapmakla öğretmenleri tehdit ederek tayin istemeye zorladıkları bilinen bir gerçek olarak karşımıza çıkmıştır.

  1. Yukarıdaki açıklamalarınıza ve beyanlarınıza rağmen Ankara İl milli Eğitim Müdürlüğünün 21.11.2012 tarihinde yayınladığı ?2012 Yılı Norm Fazlası Öğretmenlerin Yer Değiştirme Kılavuzu'ndan haberiniz var mıdır?
  2. Bu kılavuzda yer alan tayin isteme şeklinin anlatıldığı genel açıklamalar bölümünde yer alan ilçe içi, alt ilçe ve resen atama hükümlerinin hangi yasal, ussal bir gerekçesi olabilir? Bu atama şekli bir tür sürgün olmayacak mıdır?
  3. Her yönüyle hakkaniyet ve adalet duygularını hiçe sayan bu yer değiştirme kılavuzunu iptal edecek misiniz?
  4. 6287 sayılı yasanın yürürlüğe girmesi sonucunda Ülke genelinde kaç ilde kaç branşta norm fazlası öğretmen olmuştur? Hangi illerde bu tür tayin kılavuzu yayınlanmıştır?
  5. Sözde ?Yıl içerisinde atama yapmama? ilkeniz norm fazlası öğretmenler için geçerli değil midir?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber