Gülşah öğretmenin katili tutuklandı

Konya'da 27 yaşındaki öğretmen ayrıldığı sevgilisi tarafından sokak ortasında kafasından tabanca ile vurularak öldürüldü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2012 18:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Olay, dün saat 22.00 sıralarında merkez Selçuklu İlçesi Şeyh Şamil Mahallesi Eylül Sokak'ta meydana geldi.

İddiaya göre, Van'da sınıf öğretmeni olarak görev yapan Gülşen Aktürk (27), izin alarak Konya'da ikamet eden anne ve babasının yanına geldi.

Gülşen Aktürk'ün Van'da bulunan eski sevgilisi olduğu öğrenilen Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde memur Hakan B. (36) ayrıldığı sevgilisi ile barışmak için Konya'ya geldi. Konya'da ayrıldığı sevgilisinin evinin önüne giden Hakan B. defalarca aradığı Gülşen Aktürk'ü ikna ederek aşağı indirdi. Hakan B'nin arabasına binen genç öğretmen 10 dakikalık görüşmenin ardından barışmayı kabul etmeyerek araçtan indi. Bu duruma sinirlenen Hakan B. de evine doğru yürüyen Gülşen Aktürk'e yanındaki tabancayla kafasına iki el ateş etti. Genç öğretmen yere yığılırken eski sevgili aracıyla kaçtı.

Ambulansla Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan Gülşen Aktürk yapılan bütün müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Polisin takibi sonrası yakalanan şüpheli Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi. Hastanede çıkışında gazetecilerin ?Neden öldürdünüz? sorusuna şüpheli, ?Öldü mü? diyerek karşılık verdi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

GÜLŞAH ÖĞRETMENİN KATİLİNDEN ACI MESAJ: ?KİMSE SİLAH TAŞIMASIN?

Konya'da, ayrıldığı sevgilisi sınıf öğretmeni Gülşah Aktürk'ü öldüren zanlı, adliyeye sevk edilirken, "Silah taşımanın sonrasında o anlık bir olaydı, bence kimse silah taşımasın? dedi.

Olay, dün saat 22.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Şeyh Şamil Mahallesi Eylül Sokak'ta meydana gelmişti. Van'da sınıf öğretmeni olarak görev yapan Gülşah Aktürk (27), rapor alarak Konya'da ikamet eden anne ve babasının yanına geldi. Gülşah Aktürk'ün Van'da bulunan eski sevgilisi olduğu öğrenilen Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde memur Hakan B. (36) de ayrıldığı sevgilisi ile barışmak için Konya'ya geldi. Konya'da ayrıldığı sevgilisinin evinin önüne giden Hakan B. defalarca aradığı Gülşah Aktürk'ü ikna ederek aşağı indirmesinin ardından olumsuz yanıt alınca tabanca ile vurarak öldürdü.

Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğinde işlemleri tamamlanan zanlı Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheli, hastaneden adliyeye götürülürken gazetecilerin neden vurdunuz sorusunu yanıtladı. Hakan B., ?O anlık olaydı, benim de silah taşımamın, onun da yanında silah bulundurmasının hatasıydı. Bence kimse silah taşımasın. Çok pişmanım, geceden beri ağlıyorum? dedi.

Kasten adam öldürme suçundan adliyeye sevk edilen zanlı nöbetçi mahkemenin karşısına çıkacak. Polis, olaydan sonra zanlının aracında cinayette kullandığı silahla birlikte kuru sıkı başka bir tabanca daha buldu. Zanlının kuru sıkı tabancanın Gülşah öğretmene ait olduğunu iddia ettiği öğrenildi.

AYRILDIĞI SEVGİLİSİNİ ÖLDÜREN KİŞİ TUTUKLANDI

Konya'da ayrıldığı sevgilisini silahla başından vurarak öldüren şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Konya'nın merkez Selçuklu ilçesinde dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda, görev yaptığı Van'dan izinli olarak ailesinin yanına gelen sınıf öğretmeni Gülşah Aktürk, tekrar arkadaş olmak isteğini reddettiği eski sevgilisi Hakan B. tarafından başından iki el ateş edilerek öldürülmüştü. Hakan B., Konya Adliyesi'nde çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber