Sınıf öğretmenini, sokak ortasında öldürdü

Konya'da 27 yaşındaki öğretmen ayrıldığı sevgilisi tarafından sokak ortasında kafasından tabanca ile vurularak öldürüldü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2012 12:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Olay, dün saat 22.00 sıralarında merkez Selçuklu İlçesi Şeyh Şamil Mahallesi Eylül Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, Van'da sınıf öğretmeni olarak görev yapan Gülşen Aktürk (27), izin alarak Konya'da ikamet eden anne ve babasının yanına geldi. Gülşen Aktürk'ün Van'da bulunan eski sevgilisi olduğu öğrenilen Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde memur Hakan B. (36) ayrıldığı sevgilisi ile barışmak için Konya'ya geldi. Konya'da ayrıldığı sevgilisinin evinin önüne giden Hakan B. defalarca aradığı Gülşen Aktürk'ü ikna ederek aşağı indirdi. Hakan B'nin arabasına binen genç öğretmen 10 dakikalık görüşmenin ardından barışmayı kabul etmeyerek araçtan indi. Bu duruma sinirlenen Hakan B. de evine doğru yürüyen Gülşen Aktürk'e yanındaki tabancayla kafasına iki el ateş etti. Genç öğretmen yere yığılırken eski sevgili aracıyla kaçtı. Ambulansla Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan Gülşen Aktürk yapılan bütün müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Polisin takibi sonrası yakalanan şüpheli Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi. Hastanede çıkışında gazetecilerin ?Neden öldürdünüz? sorusuna şüpheli, ?Öldü mü? diyerek karşılık verdi.

ÖĞRETMENİN SON SÖZÜ ?BABA? OLDU

Konya'da ayrıldığı sevgilisi tarafından vurularak öldürülen sınıf öğretmeninin babası, kızına telefon açtığında, hırıltılı bir sesle ?baba? dedikten sonra sesinin kesildiğini söyledi.

Olay, dün saat 22.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Şeyh Şamil Mahallesi Eylül Sokak'ta meydana gelmişti. Van'da sınıf öğretmeni olarak görev yapan Gülşah Aktürk rapor alarak geldiği Konya'daki baba evinin 100 metre ilerisinde ayrıldığı sevgilisi Hakan B. tarafından kafasına 2 kurşun sıkılarak öldürülmüştü. Olayın ardından bugün Gülşah öğretmenin cenazesi ailesi tarafından Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morgundan alınarak defnedilmek üzere memleketi Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesi Bey Köyü'ne götürülmek üzere yola çıktı. Gülşah öğretmenin cenazesinin ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazıyla defnedilmesi bekleniyor.

İKİ KEZ SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞ

Gözyaşları arasında konuşan baba Haşim Aktürk, ?Dün kızımı evde göremeyince telefonla aradım. Telefonu açan kızımın sesi hırıltılı geliyordu. ?Baba' dedi ve ses kesildi. O an bir şey olduğunu anladım. Sonra acı hadiseyi öğrendik. Kızım 6 yıldır öğretmen. 3 yıldır da Van'da görev yapıyordu. Bu şahıs kızımı sürekli rahatsız ettiği için iki kez savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Fakat bir şey olmadı. Biz de kızıma rapor aldık, Konya'ya getirdik. Başkan bir ile tayine için başvuruda bulunduk. Tayininin çıkmasını bekliyorduk? dedi.

Van'dan gelerek ayrıldığı sevgilisi Gülşah öğretmeni kafasından vurup öldüren şüpheli Hakan B'ye savcılık kararıyla Gülşah öğretmenin yakınında bulunmama cezası verildiği öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber