Maliye Bakanı Unakıtan'ın, 631 sayılı KHK'ya ilişkin olarak CHP Mersin Milletvekili Şefik Zengin'in soru önergesine verdiği cevap metni

Haber Giriş : 07 Kasım 2003 01:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Unakıtan'ın, 631 sayılı KHK'ya ilişkin olarak CHP Mersin Milletvekili Şefik Zengin'in soru önergesine verdiği cevap metni

SORU

631 sayılı KHK'da düzenlenen beş yılını dolduran tüm kamu personeline uygulanması öngörülen Görev Tazminatından şimdiye kadar yararlanmayan diğer kamu personeli yararlanacak mıdır. Yararlanacaksa ne zaman yararlanacaktır. Bu konuda bir çalışma var mıdır.

CEVAP

Mersin Milletvekili Syın Şefik Zengin'in Sayın Başbakanımıza tevcih ettiği ve Başbakanımızın da kendileri adına cevaplandırmamı istediği 7/1055- 2780 esas numaralı yazılı soru önergesinde yer alan sorulara ait cevabımız aşağıda sunulmuştur.

Kamu çalışanlarının sosyal ve ekonomik hakları arasındaki dengesizlikleri gidermek ve adil bir ücret rejiminin tesisini sağlamak Hükümetimizin temel hedefleri arasında yer almaktadır. Önceki dönemlerde kamu personelinin özlük haklarına ilişkin olarak yapılan, belirli unvan grupları ve hizmet sınıfları ile sınırlı münferit düzenlemeler mevcut dengesizzliklerin daha da artmasına yol açmıştır. Bu itibarla, kamu personelinin özlük haklarına ilişkin olarak kapsamlı bir düzenlemenin yapılması zorunluluk halini almıştır. Buna yönelik olarak Hükümetimizin icraat önceliklerini ve hedeflerini belirlediği Acil Eylem Planında "Devlet Personel Rejimi Reformuna" büyük önem vermiş bulunmaktadır. Devlet Personel Rejimi Reformu ile bütün kamu kurum ve kuruluşlarında benzer statüler arasındaki ekonomik ve sosyal farklılıkların ortadan kaldırılması, maaş ve ücret sisteminin sadeleştirilmesi ve ücret dengesizliklerinin giderilmesi hedeflenmektedir.

Devlet Personel Rejimi Reformu kapsamındaki çalışmalar bir düzeye ulaşmış olup, konu en kısa zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulacaktır.

Bilgilerinize arz ederim.

Kemal Unakıtan
Maliye Bakanı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber