Yalova'ya Arap yatırımcı çıkarması

Körfez-Avrasya İşadamları Derneği (KORİAD) tarafından düzenlenen Türk-Körfez Gayrimenkul Yatırım ve İşbirliği Kongresi, Körfez bölgesinin önemli yatırımcı gruplarını Yalova'da buluşturdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2012 18:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Termal'deki Limak Butik Otel'de gerçekleştirilen kongrenin Yalova ayağına çok sayıda Arap yatırımcının yanı sıra Yalova Valisi Esengül Civelek, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, Termal, Çiftlikköy ve Taşköprü belediye başkanları ve işadamları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Orient Yönetim Kurulu Başkanı, İşadamı Ali Demirhan, yabancıların ülke topraklarında gayrimenkul yatırımı yapmasının kapılarını açan mütekabiliyet yasası ile Türkiye'nin yatırımlar açısından daha cazip hale geldiğini kaydederek, Yalova ile Körfez ülkeleri arasında işbirliği ve kardeşlik ilişkilerinin artması için kamu-özel sektör ortaklıklarının devreye alınması gerektiğini söyledi. Demirhan, "Yalova'nın pek çok kardeş şehri var ama Körfez ülkelerinden hiç kardeş şehrimiz yok. Yalova'nın mutlaka Körfez ülkelerinden kardeş şehrinin olması kardeşlik ve işbirliğinin artması için şart." diye konuştu.

"YALOVA YATIRIM İÇİN SINIRSIZ BİR YER"

Daleel Türkiye Şirketi Genel Müdürü Dr. Muhammed El-Mufarreh ise Daleel'in Türkiye'ye yatırım yapmak istediğini belirterek, "Yalova yatırım için sınırsız bir yer. Buradaki imkanlar Arap yatırımlarıyla çok güzel bir şekilde değerlendirilebilir? diye konuştu. YTSO Meclis Başkanı Mehmet Gürel ise, oda olarak Yalova'da yatırım yapmak isteyen tüm sektörlere destek verme çabası içinde olduklarını ve vermeye devam edeceklerini ifade ederek, "Bizlerin görevi Yalova'ya katma değeri en yüksek yatırımları kazandırmaya çalışmaktır. Yalova muhtemelen 5 yıl içinde İstanbul-İzmir otobanı projesi nedeniyle bir sinerji noktası haline gelecek. Yine 5 yıl içinde başta çiçekçilik OSB olmak üzere 5 adet organize sanayi projesini kazandırmış olacağız. Bu da gayrimenkulün sanayiye yönelik yatırımları için önemli." diye konuştu.

VALİ CİVELEK: DOĞA DOSTU YATIRIMLAR İSTİYORUZ

Yalova Valisi Esengül Civelek ise Körfez ülkelerinin yatırımcılarının Yalova'ya yatırımda bulunmak istemelerinin memnuniyet verici olduğunu kaydederek, "Ancak yatırımların Yalova'nın doğasına ve dokusu ile uyumlu olmasına dikkat ediyoruz. Bu anlamda yatırımlar açısından oldukça seçiciyiz. Yalova yatırımlara açık bir yer." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber