Babacan: Sadece bizim hızımıza ayak uyduracak yeni bir SPK istiyoruz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2012 20:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de sermaye piyasalarının son 10 yılda ciddi bir gelişme gösteremediğini bu yüzden mevzuatı yenilediklerini bildiren Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Sermaye Piyasaları Kurulu'nun(SPK) yeni mevzuata uygun yeniden düzenlenmesini istediklerini söyledi. "Sadece bizim hızımıza ayak uyduracak yeni bir kurul istiyoruz." dedi.

Türkiye İşveren Konfederasyonu'nun(TİSK) 50. yılına girmesi nedeniyle Ankara Sheraton Otel'de TİSK üyeleri ile bir araya gelen Babacan, SPK'da sürpriz bir şekilde gelişen atamalarla ilgili soruları cevapladı.

Ali Babacan, "Son on yılda sermaye piyasalarında ciddi bir gelişme göremedik. 2002 yılında SPK'yı devraldık ancak on yılda üstüne çok bir şey koyamadığımızı gördük. Koşan bir Türkiye'nin arkasında geri kalan sermaye piyasası düşünülemez. Bunun için köklü değişiklik yapıyoruz. Önce İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) kanunda bir değişikliğe gittik. Ardından SPK yönetmeliğini değiştirdik. Daha sonra SPK kanunu değiştirdik. Yeni mevzuata uygun kurulun yeniden düzenlenmesini istiyoruz." dedi.

Muhalefet partisi CHP'nin SPK'daki yolsuzluk iddialarına da cevap veren Babacan, "Şuan öyle bir bilgi elimize ulaşmadı. Bu yüzden kesin olmayan bilgilerle kimseyi zan altında bırakamayız. Sadece bizim hızımıza ayak uyduracak yeni bir kurul istiyoruz." diye konuştu.

Kurulun yeni üyeleri hakkında şimdiden bir şey söylemenin yanlış olduğuna dikkat çeken Ali Babacan, yeni kurulun birkaç hafta içinde açıklanacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber