Soğuk havadaki kazada, vatandaşlar yaralılar için seferber oldu

Ankara'nın Keçiören ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 6 kişi yaralandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2012 11:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Soğuk hava nedeniyle zor anlar yaşayan yaralıların yardımına ise vatandaşlar koştu. Vatandaşlar kazazede bir bayanı üşümesin diye işyerine alırken, yerde yatan bir yaralının üzerine de battaniye örttü. Kazazedelerin serumlarını tutmayı da ihmal etmedi.

Kaza, sabah saatlerinde Keçiören ilçesi Bağlum Caddesi 25 numarada meydana geldi. Sedat Selvi yönetimindeki 06 RG 684 plakalı otomobil ile Burak Doğan idaresindeki 06 AG 9519 plakalı araç cadde üzerinde çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle sürücüler Sedat Selvi, arkadaşı Kerim Uludoğan ile diğer otomobil sürücüsü Burak Doğan, Belgin Kıratlı, Hamdi Karataş ve Fatma Erdemir yaralandı. Kazazedelerin yardımına ilk koşan ise vatandaşlar oldu. Bulundukları yerden vatandaşlar yardımıyla çıkarılan yaralılar, kaldırımda ambulansın gelmesini bekledi. Soğuk hava nedeniyle zor anlar yaşayan Fatma Erdemir, çevre esnafın yardımıyla işyerine alındı. Genç kadın kanepeye uzatılarak, ambulansın gelmesini bekledi. Vatandaşlar, yerde yatan diğer kazazedenin de üzerine battaniye örttü. Bir yaralıya da oturması için sandalye verdi.

Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralılara müdahale etti. Müdahale sırasında vatandaşların yaralılara bağlanan serumları da tuttuğu görüldü. Takviye ambulansların gelmesiyle yaralılar, çevredeki hastanelere kaldırıldı.

YARALI YAKINININ TELEFONDAKİ İLGİNÇ TEPKİSİ KAMERAYA TAKILDI

Olay yerine gelen yaralı yakınlarının telaşla durumu ailelerine bildirdiği görüldü. Telefonla durumu ailesine bildiren bir kazazede yakınının, "Çok büyük kaza yapmış, bu geri zekalılar." demesi dikkat çekti. Kaza yerindeki 2 bayan çantası ise bir süre elden ele dolaştı. Yaralı yakınları çantayı önce ambulans ekiplerine verdi. Sağlık ekipleri çantayı kabul etmedi. Çantalar daha sonra tutanak tutularak, yaralı yakınlarına teslim edildi.

Görgü tanıkları kaza yapan araçlardan birinin dönerken, diğer aracın hızla vurup otomobili sürüklediğini söyledi.

Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber