Ardahan protokolü nehir güzergahını at üzerinde gezdi

Ardahan kent merkezinden geçen Kura Nehri'nin turizme kazandırılması amacıyla protokol üyeleri at üstünde nehir kenarında tur attı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2012 12:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merkez Halilefendi Mahallesi'ndeki Kura Nehri kıyısında kendileri için hazırlanan atlara binen Vali Seyfettin Azizoğlu, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Jandarma Alay Komutanı Albay Şefaattin Serten, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mete Özdemir, Ticaret Sanayi Odası Başkanı Latif Tosunoğlu, Ziraat Odası Başkanı Latifşah Sural, Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Kemalettin Öztürk, Kura Vadisi ve Ardahan Ovası'nda tur attı. Vatandaşların şaşkın bakışları arasında Ardahan Kalesi'ne gitmek için bir süre at koşturan Vali Azizoğlu ve beraberindekiler, nehrin tanıtımı için ?süvari' olduklarını kaydetti.

Vali Seyfettin Azizoğlu, Kura Nehri'nin il için büyük önem taşıdığını, nehrin turizme kazandırılmasını amaçladıklarını söyledi. Kura Nehri'ni dünyaya tanıtmak için çalışma başlattıklarını belirten Azizoğlu, "Kura Nehri bizim için çok önemli bir nehir. Kent merkezimizden geçen bu nehir, Gürcistan'a oradan da Hazar'a dökülüyor. Bu nedenle bizim için önemi büyük bir nehir. Bugün böyle bir etkinlik yapıp dikkat çekmek istedik. Elimizdeki bu potansiyeli dünyaya tanıtmak için böyle bir gezintinin fayda sağlayacağını uygun gördük." dedi.

Belediye Başkanı Faruk Köksoy ise at binmeyi sevenleri Kura Nehri kıyısına davet ederek, Kura Nehri ile Ovası'nın bu eşsiz doğasını tatmak isteyenleri beklediğini dile getirdi. Öte yandan kendilerine at bulan bazı gazeteciler Vali Azizoğlu ve beraberindekileri at sırtında takip ederken, at bulamayan gazeteciler ise korumalarla birlikte atlıların peşinden koştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber