KPSS A Grubu adaylarımız İdare Hukuku notlarını güncellemeyi unutmasınlar

6360 sayılı Kanun 6 Ekim 2012 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu Kanun ile yapılan köklü değişiklikleri detaylı bir dosya ile incelemiştik. http://www.memurlar.net/haber/314556/ Bu Kanun ile uzmanlık, müfettişlik, kaymakamlık ve hakimlik sınavlarına hazırlanan adayları yakından ilgilendiren İdare Hukuku müfredatında önemli değişiklikler oldu. A Grubu kariyer meslek adaylarımız için büyük önem taşıyan bu değişiklikleri sizler için sınavlar bazında değerlendirdik.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 09 Aralık 2012 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KPSS A Grubu adaylarımız İdare Hukuku notlarını güncellemeyi unutmasınlar

İdare hukuku dersinin önemi nedir?

A gruba adaylar için hukuk alanında en önemli dersler anayasa ve idare hukuku dersleridir. Çünkü en çok soru bu iki hukuk dalından çıkmaktadır.

İdare hukukuna iyi çalışmış bir adayın ne kadar avantajlı olduğunu görmek için belli başlı sınavlarda idare hukuku çalışarak çözülebilecek soru sayılarını inceleyelim:

SINAV

KPSS

Kaymakamlık

Hakimlik

Sayıştay

İdare Hukuku

soru sayısı

Vatandaşlık

Hukuk

Kamu Yönetimi

54 soru

En az 25 soru

(genel kültür dahil)

En az 15 soru

(genel kültür dahil)

4 soru

6 soru

En az 10 soru

İdare Hukukunun adaylar için riski nedir?

İdare hukuku belli bir mevzuatı olmayan içtihat ve bir çok idari kanunun birleşiminden oluşan geniş bir hukuk dalıdır. İdare hukuku bir bakımda derinliği bitmeyen bir derstir.

En önemli risk ise idare hukukunun devamlı değişmesidir. Çünkü idareye ilişkin kanunlar üzerinde yapılan küçük değişiklikler elinizdeki kitabı ve aklınızdaki bilgileri bir anda eski ve geçersiz kılmaktadır.

ÖSYM sorularına baktığımızda ise görüyoruz ki, mevzuat değişiklikleri hemen sınavlara yansıtılmaktadır. ÖSYM adeta ?mevzuatın değiştiğini ben biliyorum ama acaba adaylar da biliyor mu?? diye düşünüyor diyebiliriz. Sonuçta sınavların amacı da aday elemektir ve değişiklikleri takip etmeyen adaylar kolaylıkla elenmekte ve başarısız olmaktadır.

Bu yüzden adaylarımızın Resmi Gazete'yi takip etmeleri önemlidir. Ya da memurlar.net ana sayfasını da takip etmeniz yeterli olacaktır. Çünkü önemli değişiklikleri detaylarıyla inceleyerek sizlere sunmaktayız.

A Grubu kariyer mesleklere hazırlık döneminde destek almak için tıklayınız.

A Grubu kariyer meslekler hakkında kararsız iseniz tıklayınız.

A grubuna hazırlanan diğer adaylar ile bilgi paylaşımı için forumumuzu tıklayınız.

İdare hukukundaki son değişiklikler için özel not hazırladık

6360 sayılı Kanun ile özellikle mahalli idareler mevzuatında önemli değişikliklerin olduğunu önceki haberimizde vurgulamıştık. Bu haberimiz sonrasında A Grubu adaylardan gelen mesajları dikkate alarak bu değişiklikleri tablolaştırdık. Aynı zamanda bu değişikliklerin hangi sınavlarda gelebileceğine dair analizlerimizi de sizler için tabloya ekledik.

Özel notumuzu indirmek için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber