Kız çocukları için sokak sokak geziyorlar

Muş Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk ve Gençlik Merkezi, Muş Sevgi Kapısı Projesi kapsamında alan taraması yaparak kız çocuklarını eğitime kazandırıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2012 15:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk ve Gençlik Merkezi, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması için sıkı bir çalışma başlattı. Muş Sevgi Kapısı Projesi kapsamında yapılan alan taramasında eğitimini yarıda bırakan kız çocukları ve aileleri ziyaret edilerek eğitime yeniden kazandırılıyor. Yapılan alan taramalarının olumlu sonuç verdiğini belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdür Vekili Sabahat Karaçelik, çalışmalarının devam edeceğini söyledi. Özellikle merkez ve köylerde çok sayıda kız çocuğunun geçim sıkıntısı yüzünden eğitimini yarıda bıraktığını açıklayan Karaçelik, Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'yle işbirliğine gideceklerini kaydetti.

Alan taraması sonucu Şehriban ve Mihriban Sevinç adlı iki kız çocuğuna daha ulaştıklarını ifade eden Karaçelik, şöyle konuştu: ?Çocuk ve Gençlik Merkezimizde gerçekleştirdiğimiz Muş Sevgi Kapısı Projesi kapsamında eğitimde fırsat eşitliği sağlanması konusunda gerek alan çalışmalarına başlamış bulunmaktayız. Bu yaptığımız alan çalışmaları neticesinde ilk ulaştığımız aile Şehriban ve Behrivan adlı kızlarımızın yaşamış oldukları ailedir. Aile yaptığımız incelemeler sonucunda kız çocuklarının bu yıl hiç eğitime başlamadıklarını, ekonomik yoksulluktan dolayı herhangi bir ihtiyacını karşılayamadıkları ve eğitim haklarından yoksun kaldıkları tespit edilmiştir. Bu kapsamda ilk çalışmamızı hızlı bir şekilde başladık. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile görüşerek ailelere gerekli desteğin sağlanması için görüşmelerimizi yaptık. Milli Eğitim İl Müdürü ile görüşerek kız çocuklarımızın gerekli ilköğretim okullarına kayıtları yapılması sağlanacaktır.?

?BEN OKUMAK VE ÖĞRETMEN OLMAK İSTİYORUM?

Yapılan alan taraması sonucu tespit edilen Behrivan adlı kız çocuğu, ?Ben okumak istiyorum. Arkadaşlarım gibi okula gidip öğretmen olmak istiyorum. Arkadaşlarım okula giderken ben sadece onlara pencereden bakarak üzülüyorum.? dedi.

Berivan ve Şehriban'ın annesi Sibel Sevinç, çocuklarını okula gönderememesinin en büyük nedeninin maddi imkansızlıklar olduğunu söyledi. Kız çocuklarına iyi bir şekilde bakamadığını ifade eden anne Sevinç, ?Geçimim olmadığı için gönderemiyorum. Çocuklarım çok olduğu için yetişemiyorum, ayakkabılarını bile bulamıyorum. Bunun yanında üst, kalem gerekli ihtiyaçlarını karşılayamıyorum. Maddi durumumdan dolayı ancak 3 çocuğu okula gönderebiliyorum Şehriban ve Behrivan adlı kızlarımı ise gönderecek gücüm yok. Ben çocuklarımın okumasını istiyorum, benim gibi cahil kalmalarını istemiyorum, ben okumadım cahil kaldım onlar kalmasın. Ben de çalıyorum dışarıda, maddi durumumuz iyi olmadığı için temizliğe gidiyorum.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber