'Diyarbakır'da açılan okuma salonları dağa çıkışları engelliyor'

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2012 15:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır gençlerinin artık dağa çıkmak yerine kendilerini geliştirdiğini belirten Diyarbakır Bağlar Mahallesi Muhtarı Süleyman Karataş, "İnsanımızın elini tutmazsak, birileri o insanlara sahip çıkar, canlı bomba yapar, dağa çıkarır. Bölgemizde ateşin düşmediği ev kalmadı. Hizmetin açtığı okuma salonlarıyla insanların gözlerinde tekrar umut ışığı belirdi." dedi. Çankaya Eğitim Kültür ve Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen programda, Kimse Yok Mu Derneği aracılığıyla Kurban Bayramı'nda yapılan yardımların önemi anlatıldı. Programa ilahiyatçı yazar Hüseyin Kara, Muhtar Karataş, müteşebbisler ve Çankaya'da yaşayan vatandaşlar katıldı.

İlahiyatçı yazar Kara, çeşitli ülkelerde açılan Türk okullarının önemine değinerek, Türk müteşebbis ve gönül erlerinin fedakârlıkla yaptıkları faaliyetlerin eşi benzeri olmadığını söyledi. Batının bozduğu, yıprattığı ve dejenere ettiği insanlığı manevi anlamda dirilişe sevk edecek kurumun ?Hizmet Hareketi? olduğunu söyleyen Kara, şunları anlattı: ?Allah, başka hiçbir millete böyle bir hizmet yapmayı nasip etmemiştir. Belli ki böyle bir projede, bize böyle bir hizmet ettirmeyi nasip kılmış. Kurban hizmetiyle bir destan yazılıyor. Kıyamete kadar da bu destan devam edecek. 21. asırda Efendimiz'in sünnetini devam ettirmek adına 100'ü aşkın ülkede insanların ayaklarına gitmişiz. Efendimiz de dini insanların ayaklarına giderek anlatırdı. İnşallah bu projeyle Allah, insanlığın tekrar dirilmesini nasip edecek.?

Muhtar Süleyman Karataş ise konuşmasında, okuma salonlarının önemine dikkat çekti. Sayısı 100'leri bulan bu salonlarla Diyarbakırlı gençlerin artık dağa çıkmak yerine kendilerini geliştirdiğini vurgulayarak, "Bu yaptıklarımız, şer güçlerin zoruna gitti. Bizleri hedef almaya başladılar. Salonlarımıza saldırılar düzenledi. Atılan molotof ve parça tesirli bombaların izleri hâlâ duvarlarımızda. Ancak biz yılmadık, yılmayacağız. Daha çok okuma salonu açacağız, daha çok insanımıza ulaşacağız.? diye konuştu.

Programın sonunda, dernekler aracılığıyla çeşitli ülkelere yardım ulaştıranlara plaket takdim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber