PTT bünyesinde yıllardır Yedek Müdür unvanı adı altında maaş alan fakat işe gitmeyen 96 Bankamatik Müdür olduğu ortaya çıktı.

Haber Giriş : 07 Kasım 2003 07:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PTT bünyesinde yıllardır Yedek Müdür unvanı adı altında maaş alan fakat işe gitmeyen 96 Bankamatik Müdür olduğu ortaya çıktı.

Kamuda yeniden yapılandırmanın zorunluğu bir kez daha kendisini hissettirdi. Devlet odacı ve şoför kadrosunun şişkinliğinden yakınırken ortaya bir de KİT'lerde ki Bankamatik yöneticileri ortaya çıktı. PTT Genel Müdürlüğü'nün 2000 ve 2001 yılarıyla ilgili olarak işlem hesapları TBMM KİT Komisyonu'nda ele alındı.

96 yedek müdür
Komisyon görüşmelerinde PTT'de yıllardır ?Yedek Müdür'lü Bankamatik memurları gündeme oturdu. Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu Başkan Yardımcısı, KİT Komisyonu üyesi AK Parti Amasya Milletvekili Hamza Albayrak, ?devletin malı deniz' misalı PTT'nin de 96 yedek müdür ünvanı adı altında çalışanın olduğunu ve bu kimselerin çoğunun kurumlarına dahi uğramadan maaşlarını aldığını söyledi. Albayrak, ?Hatta bu kimselerden bir kısmı işe gitmeden emekli olanlar olduğu ortaya çıktı. Yazık bu millete. Bunlar hortumculardan daha hortumcu kimselerdir. Bir çoğu işe gitmeden ya kuyumculuk, yada sebze meyve veya bir başka işte çalışmışlar ve ay sonunda utanmadan maaşların alıp boğazlarından geçirmişler? diye konuştu.

PTT hastanelerinin durumu
PTT'nin İstanbul'da bulunan hastanesi artık kuruma büyük bir yük oluşturmaya başladığının altını çizen Albayrak, ?PTT'nin Üsküdar Eğitim Hastanesi'nin de 1999 yılında 2 trilyon 900 milyar, 2000 yılında 2 trilyon 400 milyar ve 2001 yılında ise 3 trilyon 400 milyar lira zarara uğratılmıştır. Hastane yüzde 40 kapasite ile çalışmakta ve sürekli bir şekilde zarar etmekte? şeklinde konuştu. PTT Genel Müdürü İbrahim Şahin ise ? stepne' olarak adlandırdığı yedek müdür uygulamasının uzun yıllardır kurumundaki en büyük kamburu olduğunu belirterek, ?Bu gerçekten beni çok üzdü bu konuda geçtiğimiz günlerde önemli radikal sayıla bilecek kararlar aldık. Ve 96 yedek iş yapmayan müdürlerimiz göreve geldikte sonra aktif yerlere dağıtmaya başladık? dedi.

türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber