Kentsel dönüşümde 'risk tespit çalışması' uyarısı

Kentsel dönüşüm süreci ile başlayan risk tespit çalışmalarının merdiven altına düştüğü öne sürüldü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2012 19:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tektaş Kentsel Dönüşüm şirketinden İnşaat Yüksek Mühendisi Hakan Çatalkaya, bazı yetkisiz şirketlerin sağlam binalara bile çürük raporu verdiğini iddia ederek, vatandaşları uyardı.

Kentsel dönüşüm konusunda bazı şirketlerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yetki almamasına rağmen bu durumdan faydalanmak istediğini ifade eden Hakan Çatalkaya, ?Kentsel dönüşüm sürecinde değerli bölgelerdeki binalara riskli yapı raporu verilerek rant elde ediliyor. Özellikle değerli bölgelerdeki fırsatçılar riskli yapı raporu hazırlatarak vatandaşları kandırıyor.? dedi. Risk tespiti için kat maliklerinden birinin tapuyla başvurmasının yeterli olduğunu belirten Hakan Çatalkaya, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Bina betonundan karot ile örnekler alınması, röntgen ile kolon ve kirişlerden donatı okunması, binanın bulunduğu alan için zemin etüdünün hazırlanması gibi teknik çalışmalar yapıyoruz. Yaptığımız çalışmalar neticesinde; 'bina sağlam', 'binada güçlendirme olmalı' veya 'bina yenilenmeli' sonuçlarından birini belirliyoruz. Bakanlık bu raporu 10 gün gibi bir sürede inceliyor. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra eğer bina riskli ise kat maliklerinin hepsinin tapusuna bir yazı gönderiliyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber