Sokak hayvanları yararına çalışan kafe

Eskişehir'de, anahtarlıktan saate, küpeden cep telefonu kılıfına kadar bütün ürünlerinde kedi konseptinin yer aldığı "Cafe de Kedi" adlı kafenin gelirinin bir kısmı sokak hayvanlarının ameliyatı, hayatta kalması ve sahiplendirilmesi için harcanıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2012 11:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kafenin işletmecilerinden Gülşah Mısırlıoğlu Kabaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 24 Kasım'da 5 hayvanseverin bir araya gelerek kafeyi açtığını kaydetti.

Kafelerinin kedi konseptiyle dünyada Japonya'dan sonra ikinci olma özelliği taşıdığını ifade eden Kabaca, şöyle konuştu:

"Gelirimizin bir kısımını sokak hayvanlarına harcıyoruz. Kedilerin ameliyatlarını da üstleniyoruz. Kafeye olan ilgi çok fazla. Kafemizde açık ve kapalı mekanlar bulunuyor. Kış sezonu olmasına ve yeni açılan bir mekan olmamıza rağmen ilgiden memnunuz. Hayvanseverler yoğun ilgi gösteriyor. Kafemizde 3 yuva arayan, 3 sakat olmak üzere toplam 10 kedimiz var."

-"En fazla sevilen ürünümüz kedili kurabiyeler"-

Kabaca, insanların kedi konseptine sahip kafeyi görünce şaşırdığını ve vatandaşların kafeden içeriye "kediler nerede-" diyerek girdiğini bildirdi.

Kafeden elde edilen gelirle sokak hayvanlarına kedi evleri de yaptıklarını anlatan Kabaca, şöyle devam etti:

"Kuşları, köpekleri besliyoruz. Kafede bir panomuz var. Bu panoda kayıp ya da sahiplenmeyi bekleyen hayvanların fotoğraflarını asıyoruz. Daha sonra onları sahiplendiriyoruz. Hayvan sevmeyenleri bile kafemize geliyor. Sosyal medyadaki sayfamız takip ediliyor. Kedilere özgü ürünlerimiz var. Bütün ürünleri kendimiz yaptırıyoruz. Bütün ürünlerimiz kedi baskılı. Anahtarlıktan saate, küpeden cep telefonu kılıfına kadar kedili bir çok ürünümüz bulunuyor. Kedi şekilli kurabiyelerimiz var. En fazla sevilen ürünümüz kedili kurabiyeler."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber