Kamu-Sen'den hükümete 'yargıyı siyasallaştırma' suçlaması.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2005 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Fahrettin Yokuş, hükümetin yargıyı siyasallaştırdığını savundu. Yokuş, "AKP iktidarı, Ermeni konferansı hakkında durdurma kararı alan İstanbul 4. İdare Mahkemesi Başkanı Sadettin Yaman'ı sürgün etti" dedi.

Yokuş, söz konusu konferans konusunda Yaman başkanlığındaki mahkemenin verdiği kararı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın; "Özellikle demokratik bir ülkede, düşüncenin, fikrin açıklanacağı bir organizasyonda bu şekilde bir kararın alınmasını tasvip etmem mümkün değil" sözleri ile eleştirmesinin, yargıya müdahale anlamı taşıdığını ileri sürdü.

Yaşananların kaygı verici olduğunu ifade eden Yokuş, kararı alan mahkemenin başkanı Hakim Sadettin Yaman'ın, 1. bölge olan İstanbul'dan 2. bölge olan Elazığ'a sürgün edildiğini belirtti. Açıklamasında, "Siyaset, yargı üzerinde hakkı olmayan bir yetki kullanmıştır, yargı bağımsızlığına gölge düşürülmüştür" görüşlerine yer veren Fahrettin Yokuş, siyasi erkin, yargı üzerinde baskı oluşturmasının, Türkiye'de demokrasinin uygulama boyutunda zafiyetlere yol açacağını bildirdi. Hukukçular Birliği'nden yapılan yazılı açıklamada da, bu atamanın, hükümetin baskıcı iktidar anlayışının ifadesinden başka bir şey olmadığı görüşü savunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber