Ev hanımları, ihtiyaç sahibi öğrenciler için lokanta açtı

Çubuk'ta bir grup ev kadını tarafından öğrencilere burs vermek için kurulan Çubuk Eğitim Gönüllüleri Derneği'nin bünyesinde hizmete giren Yeni Hanımelleri Lokantası törenle açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2012 15:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Lokantadan elde edilen gelir üniversite öğrencilerine burs olarak verilecek.

Üniversite öğrencilerine burs vermek amacıyla Çubuk'ta yaşayan bir grup ev kadını, yaptıkları gözleme, bazlama, baklava ve yöresel ev yemekleri gibi ürünleri satmak amacıyla ?Yeni Hanımelleri Lokantası' açtı. Lokantanın açılış törenine Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanı Ayhan Yılmaz, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Dr. İsmail Hakkı Ünal, Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Başkanı Mahmut Çelikus, İlçe Müftüsü Bilal Kara, Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş, AK Parti İlçe Başkanı Dr. Tuncay Acehan ve davetliler katıldı.

Açılış konuşmasında bir üniversite öğrencisi ile başladıkları burs vermeyi 65 öğrenciye çıkarttıklarını anlatan Çubuk Eğitim Gönüllüleri Dernek Başkanı Hatice Erkan, artan talepleri karşılaya bilmek amacıyla bu lokantayı açmaya karar verdiklerini söyledi. Açılan lokantanın ticarethaneden öte kazanılacak her kuruşunun eğitime, dolayısı ile insana yapılan bir yatırıma dönüşeceğini vurgulayan Erkan, "Burada çalışan tüm bayanların da gönüllülük esasına dayalı olarak çalışacağını belirtmek istiyorum. Burada çalışan tüm hanımların her biri bizden teşekkür beklemeden çalışıyorlar, ama ailelerine, çocuklarına bu fedakarlığa gönül verdikleri için başta kendi eşim olmak üzere tüm hanımların eşlerine tek tek teşekkür ediyorum.'' dedi.

Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin'e, Belediye Başkanı Lokman Özden'e ve esnaflara katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür eden Erkan, "Göz yaşartan, yürek yakan hikayelerin yanında, üniversite kapılarında hayata ve geleceğe kapı aralama gayretlerindeki çocuklarımıza can simidi olmak üzere, bizlerden çok herkesin yeri olan bu müesseseye ilgilerinizi bekleriz.'' şeklinde konuştu.

Çubuk halkının eğitim gönüllülerine inandığını ve yürekten destek olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Lokman Özden, "Okumaya ve eğitime inanmış, özünde annelik duygularıyla, himaye duygularıyla, öne çıkan bu değerli annelerimizin hürmetle ellerinden öpüyorum. Allah onlardan razı olsun. Onlara destek olan yarenlik yapan eşlerine de sonsuz teşekkür ediyorum.'' diye konuştu. Konuşmasında eğitimin ve eğitime destek olmanın önemine vurgu yapan Başkan Özden, açılışı yapılan kurumun Türkiye'nin her yerinde okuyan ve ihtiyaç sahibi olan üniversite öğrencilerine can simidi olduğunu kaydetti.

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Dr. İsmail Hakkı Ünal ise yapılan hizmetin karşılığının sadece Allah'tan beklenen ve ebedi bir yatırım hizmeti olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından açılan lokantaya destek olan Başkan Özden'e ve ilçe esnafına sırayla plaketleri verildi. İlçe Müftüsü Bilal Kara tarafından yapılan dua ile açılışa katılan protokol üyeleri, öksüz, yetim, fakir ve kimsesiz üniversite öğrencilerine burs vermek amacıyla hizmete giren ?Yeni Hanımelleri Lokantası'nın açılış kurdelesini birlikte kesti. Daha sonra açılışı yapılan lokantada hanımlar tarafından yapılan gözleme, yöresel yemekler ve tatlılar davetlilere Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı hocaları tarafından sunulan canlı müzik eşliğinde ikram edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber