İşadamları ve yerel yöneticiler, Bafra'nın geleceğini konuştu

Bafra Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyeleri Bafra Kaymakamı Ali Katırcı'nın başkanlığında Samsun Gıda'ya ait Bafra Bakliyat'ta toplandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2012 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Metro Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Öztürk'ün ev sahipliği yaptığı toplantıya Bafra Kaymakamı Ali Katırcı'nın yanı sıra Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Durgun ve Bafra Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikaların sahipleri ve yetkilileri katıldı.

Kaymakam Katırcı fabrika sahiplerinin dernek çatısı altında toplanmaları gerektiğini böylece sivil inisiyatif olarak bölgenin kalkınmasında büyük rol üstlenebileceklerini söyledi. Kaymakam Katırcı, "OSB'ler bulundukları yerleşim alanlarının ticari lokomotifleridir. Bizim de yerel yöneticiler olarak bir yandan mevcut yatırımcıların şartlarını düzeltmek isterken diğer yandan da yeni yatırımcıları bölgeye çekmek gibi bir görevimiz var. Her yeni yatırımcı yeni bir iş birçok insanın evine sıcak aş demektir." diye konuştu.

Toplantıda Bafra Organize Sanayi Bölgesi'nin sorunları masaya yatırıldı. Yatırımcılar en çok yolların yetersizliğinden ve bakımsızlığından şikâyet ederken köprü sorununun da bir an önce aşılması gerektiğini söyledi.

Samsun Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Öztürk ise Bafra pirincinin ülke çapında marka haline gelmesi için çalıştıklarını söyledi. Öztürk, "Elimizde Bafra ve Çarşamba ovaları gibi ülkemizin en verimli iki ovası var. Bu ovaları tarıma kazandırmak zorundayız. Bafra Ovası ülkemizin çeltik üretiminin yüzde 15 ile 20'sini üretiyor. Biz de Samsun Gıda olarak 2 yıldır bu bereketli topraklardan yetişen çeltikleri pirinç olarak sofralara sunuyoruz. El birliği olarak bu kaliteli ürünü marka haline getirmek zorundayız." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber